Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Neuromarketing en retail

3 en 4 oktober vindt de ‘Neuro Retail Revolution’ plaats in Amsterdam. Tijdens dit tweedaagse event zullen Neuromarketing experts van over de hele wereld, onder wie onze eigen Martin de Munnik (auteur van De koopknop), spreken over de uitdagingen en mogelijkheden van neuromarketing op het vlak van retail.

Ger Post | 30 september 2013 | 1-2 minuten leestijd

Met de opkomst van dit soort neuromarketingcongressen en het uitkomen van twee boeken over neuromarketing (Anatomie van de Verleiding - Neuromarketing succesvol toegepast van Paul Postma en Neuromarketing – ‘maximale impact met marketing en communicatie’ van Eric van Arendonk, Adriaan Polderman RM en Karel Smit RM) lijkt er sprake van een neuromarketinghype. Dat blijkt ook uit alle neuro-onderwerpen die op het programma staan tijdens Neuro Retail Revolution.

Op woensdag staan de volgende onderwerpen op het programma: impulsief koopgedrag, de onbewuste paden in supermarkten, het boosten van inkomsten met ‘neuro-pricing’, hoe aanpassingen aan verpakkingen grote gevolgen kunnen hebben en neuro-inzichten voor luxe goederen. Donderdag staat in het teken van neuro-inzichten in online koopgedrag met onder andere lectures over conversie liftende neuro-inzichten en social media campagnes waar het brein geen weerstand tegen heeft.

Zet ergens brein of neuro voor en het verkoopt, zo lijkt het. Maar dat geldt (nog) niet voor alles, zo blijkt uit het boek ‘Neuromarketing’. De auteurs schrijven dat neuromarketing zelf nog een uiterst bescheiden plek in de markt inneemt. ‘De markt in Nederland van marktonderzoek wordt ingeschat op 300 tot 400 miljoen euro. Momenteel is het aandeel van marktonderzoek met een MRI-scan op jaarbasis 2 tot 3 miljoen euro.’

Misschien is dat nog een mooi punt van discussie tijdens het congres?

Over Ger Post
Ger Post (1981) studeerde journalistiek en cognitieve neurowetenschappen en is nu docent brain and cognitive sciences aan de Universiteit van Amsterdam. Naast handboeken over interdisciplinair onderzoek, schrijft hij als journalist stukken over hersenonderzoek voor De Neuroloog en Managementboek Magazine.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden