Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Preview: Merkcultuur

De waarde van organisaties wordt tegenwoordig grotendeels bepaald door de ‘living assets’: het merk en de medewerkers. Maar hoe kunnen organisaties de kracht en de talenten van hun mensen nu beter verbinden met hun (merk) ambities? Het nieuwe Merkcultuur beoogt deze, en andere, vragen te beantwoorden. De auteurs lichten in deze preview vast een tipje van de sluier.

Chris Kersbergen, Job Mensink en Ton Rodenburg | 3 juli 2015 | 2-4 minuten leestijd

In het nieuwe boek Merkcultuur introduceren Chris Kersbergen, Job Mensink en Ton Rodenburg een concreet stappenplan dat professionals in HR, marketing en communicatie helpt om samen de karakteristieke merkcultuur van hun organisatie te vinden en te versterken en zo de ‘persoonlijkheid’ van de organisatie tot leven te brengen. In deze preview vertellen ze kort hoe ze dat doen.

Volgens ons is de mensfactor in moderne merken steeds belangrijker. Het succes van sterke merken is terug te voeren op de cultuur en het karakter van de organisatie: kortom, de mensen die er werken. Het zijn de betrokken en gemotiveerde medewerkers die voor vernieuwing en verbetering zorgen en als ambassadeurs de verhalen rond merken vormgeven en delen. Merkcultuur geeft een antwoord op vragen als: ‘hoe krijg je mensen mee in de plannen en ambities van de organisatie?‘, ‘hoe komt het dat in het ene bedrijf de energie er af spat terwijl het andere bedrijf vlak en grijs blijft?’ en ‘waarom is de ene organisatie een magneet voor talent, en de andere een duiventil waar talent het niet lang volhoudt?’

Het antwoord wordt gevonden in de ‘shared personality’ van mensen en merk. Wanneer een organisatie bewuster is van de eigen persoonlijkheid en deze drastisch – en niet vrijblijvend – weet door te vertalen naar alle aspecten van het bedrijf, leidt dat tot een gemotiveerde cultuur aan de binnenkant en een vitale reputatie aan de buitenkant.

Wij, Chris Kersbergen, Job Mensink en Ton Rodenburg, werken al jarenlang op het snijvlak van marketing, communicatie en HR, zowel bij grote internationale organisaties als vanuit toonaangevende bureaus. Voor dit boek combineren we onze ervaring met actuele inzichten van business-schools en best practices in een overzichtelijk stappenplan voor het versterken van de merkcultuur van organisaties.

In het boek Merkcultuur komen de wereld van merk, management en strategie samen met de wereld van mensen, motivatie en cultuur. Het is een boek voor managers en professionals in HR, recruitment, marketing en communicatie die samen willen bouwen aan een karakteristieke organisatiecultuur met een sterke aantrekkingskracht op talenten en klanten.

‘Merkcultuur: verbinden van mensen en merken’ helpt om de persoonlijkheid van de organisatie te vinden en deze vervolgens tot leven te brengen. Enerzijds via het bewuster regisseren van de intern beleefde waarden, rituelen, cultuur en betrokkenheid (interne activatie) en anderzijds via het aantrekken en selecteren van de juiste mensen (externe activatie). Persoonlijkheid verbindt mensen en merken en is de sleutel tot een sterkere merkcultuur.

Drs. Chris Kersbergen, Ir. Job Mensink en Drs. Ton Rodenburg zijn de auteurs van Merkcultuur: verbinden van mensen en merken

Drs. Chris Kersbergen is internationaal verantwoordelijk voor merkstrategie bij NN Group en daarvoor bij ING Group voor o.a. brand activation, employer branding en HR communications. Gaf daarvoor 10 jaar mede leiding aan toonaangevende communicatiebureaus.

Ir. Job Mensink is Employer Brand consultant bij Brandgiving voor o.a. Philips, Heineken, Rabobank, ASML, IKEA, Achmea, de Belastingdienst en Accenture en co-founder van de Employer Brand Scan en Doorsight®. Daarvoor was hij global head of Employer Brand bij Royal Philips.

Drs. Ton Rodenburg is oprichter en strateeg van ARA M/V bureau voor arbeidsmarkt- en interne communicatie. Voormalig voorzitter en actief bestuurslid Recruiters United. Mede organisator Employer Branding Experience.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Chris Kersbergen, Job Mensink, Ton Rodenburg
Merkcultuur

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden