Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Ooa kiest Boek van het Jaar 2015

Niet De Corporate Tribe, ook niet The Network Always Wins maar Is er ruimte in de gevestigde orde? van Marjorieke Glaudemans mocht zich tijdens het Boek & Festival tooien met de prestigieuze titel Ooa-boek van het jaar 2015. De jury prees het boek omdat het ‘organisatiepoëzie schrijft, vragen stelt én bemoedigt’.

Pierre Pieterse | 23 mei 2016

Volgens juryvoorzitter Erna Scholtes is het nu voor ‘de derde keer in vier jaar dat uitgeverij IJzer een boek uit brengt dat het schopt tot de nominaties’. Dit keer is dat een boek dat ‘nergens’ op lijkt. ‘En dat is een compliment. Het boek Is er ruimte in de gevestigde orde? kent een volstrekt unieke vorm. De titel onderstreept dit, en dan in het bijzonder het vraagteken in die titel.’

Glaudemans stelt in haar boek een fascinerende vraag die op verrassende manieren verkend wordt. Tot beantwoorden komt het niet. Wel gunt de auteur ons voortdurend een glimp van een eventueel begin. Het twijfelende perspectief van waaruit het geschreven is, is waardevol voor ons vak. De unieke vorm draagt bij aan de boodschap. De kunstenaar als adviseur, of de adviseur als kunstenaar?

Over Pierre Pieterse

Pierre Pieterse was tot februari 2022 hoofdredacteur van Managementboek Magazine.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden