Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - De keuze van de redactie

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Fred, Karin en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 25 juni 2020 | 1-2 minuten leestijd

Freds keuze
Gedundrukt is een schitterende reeks, uitgegeven door Van Oorschot. Deze reeks geeft een mooi overzicht van de oeuvres van (soms vergeten) schrijvers die hun sporen in de Nederlandse literatuur ruimschoots hebben verdiend, zoals Remco Campert, Theo Thijssen, Godfried Bomans en Marga Minco. De deeltjes over Simon Carmiggelt en Annie M.G. Schmidt zijn helaas niet meer leverbaar. Ik zou zeggen: herdrukken, Van Oorschot! Zoveel moois moet voor iedereen beschikbaar blijven. 

Karins keuze
Gezond eten betekent echt niet meer dat je als een konijn door het leven moet gaan. Geroosterde groenten staan bij mij thuis regelmatig op het menu, met een gado gado dressing bijvoorbeeld. Sam Loman verrijkt met haar boek Happy recipe het receptenaanbod met geroosterde spruitjes met pompoen, courgettebrood met kikkererwtenmeel en kersen-kruimel repen. Voorafgaand aan de recepten geeft ze veel achtergronden over gezond eten met allerlei tips van het bewaren van eten tot de prijs ervan. Over de effecten van voedingsmiddelen op je lichaam. En als bonus krijg je verschillende tips om ook je geest meer 'feelgood' te maken.

Marjans keuze
Jan Brokken is een fenomenale verteller, die inmiddels een fors aantal boeken op zijn naam heeft staan. Baltische zielen vind ik een van zijn mooiste. Prachtige verhalen over mensen als Sergej Eisenstein, Arvo Pärt, Hannah Arendt en Mark Rothko (wat komen er veel beroemdheden  uit Estland, Letland en Litouwen!), waarin je en passant verpletterd wordt door de veelbewogen geschiedenis van de Baltische staten. In één woord: schitterend.

Blijf thuis als dat kan, werk thuis als dat kan. En lees. Want een boek biedt rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek, Jongbloed en Comcol vind je naast management-, juridische en computerboeken ook alle overige boeken. Bekijk ons totale aanbod hier.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden