Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven

Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven biedt herkenning en handvatten. Niet alleen voor iedereen die een burn-out heeft of had of aan voelt komen, maar ook voor de mensen om hen heen. Eva Hamming vertelt wat je van haar boek kunt verwachten.

Eva Hamming | 3 februari 2021 | 3-4 minuten leestijd

Elk leven is anders. Elke burn-out ook. En dus ook de weg naar herstel: wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet. Maar er is altijd een weg omhoog, en soms zelfs naar ongekende hoogten! In Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven delen elf mensen hun uiteenlopende ervaringen met burn-out en hun verschillende wegen naar herstel. Het boek biedt herkenning en handvatten. Niet alleen voor iedereen die een burn-out heeft of had of aan voelt komen, maar ook voor de mensen om hen heen, zowel in persoonlijke als in professionele kring.

Noodzaak voor verandering


Toen ik begon met schrijven zat ik een half jaar thuis. Al veel langer dan ik had verwacht. Begin 2015 ‘ging het mis', maar ik dacht dat ik er wel weer bovenop zou komen door een tijdje minder te werken en een paar weken vakantie te nemen. Zoals je in mijn boek kunt lezen, liep het een beetje anders. En dat is maar goed ook. Doordat ik de bodem van de put bereikte, kon ik me afzetten en weer omhoog klimmen. De noodzaak voor verandering was zo groot dat ik er niet meer omheen kon. Klein stapje na klein stapje vond ik weer de weg omhoog. Mijn verhaal is geen verslag van een burn-out, het is een impressie van mijn pad naar een gelukkig leven.

Een veelzijdig boek


Omdat elke burn-out anders is, vind je in Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven verschillende verhalen van verschillende personen. Van twintigers tot veertigers, met een zakelijke tot een spirituele aanpak, van een vlot herstel tot een burn-out die voortduurt. Ik interviewde vijf mensen, en ik zat een avond aan een keukentafel met vier vrouwen. Delen van deze openhartige gesprekken, over hun eigen ervaringen met burn-out, vind je terug in het boek. Daarnaast delen vijf schrijvers hun ervaringen, waaronder een huisarts die haar kennis deelt over het weer opbouwen van je energie en de invloed van je leefstijl, en een psychiater die meer vertelt over de lichamelijke effecten van een burn-out. Tot slot vind je in dit boek ideeën, tips, oefeningen en inzichten over het herstellen van een burn-out.

Handvatten en taal


Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven is niet alleen interessant voor mensen met een burn-out, maar zeker ook voor diegenen die de begeleiding op zich nemen van de medewerkers die thuis zitten met een burn-out of weer aan het re-integreren zijn. Denk aan leidinggevenden, arbeidsdeskundigen, P&O-medewerkers. Dit boek geeft handvatten voor het aangaan van een gesprek met werknemers met stress- en burn-outklachten; want het:
 * helpt bij het spreken van dezelfde taal
 * geeft inzicht in wat stress en burn-out met je doet
 * zorgt voor meer begrip voor degene met stress- of burn-out klachten.
Meer inzicht zorgt ervoor dat gesprekken soepeler verlopen, en helpt bij het maken van een plan bij ziekteverzuim en/of re-integratie.

Een nieuw begin


De gedachte die in dit boek doorklinkt is er een van hoop. Een burn-out doorkomen is niet makkelijk. Het is zwaar, verwarrend, slepend en het gooit alles overhoop. Tegelijkertijd is het wat mij betreft ook een cadeau. Eentje die je aanvankelijk natuurlijk liever niet uitpakt, want jeetje, wat gaat dat voor een puinhoop zorgen. Als je dat dan toch doet, geeft het je meer dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Wanneer je midden in een burn-out zit voelt het misschien als het einde, maar wat je burn-out eigenlijk doet, is jou uitnodigen om er een nieuw begin van te maken.

Over Eva Hamming

In 2015 kwam Eva Hamming (1979) thuis te zitten met een burn-out. Dit werd een keerpunt in haar leven. Het was niet de eerste keer dat het niet goed ging , maar het was wel de eerste keer dat het zo slecht ging. Ze wist dan ook dat ze nu echt iets moest veranderen. Eva greep haar burn-out aan om intensief met zichzelf aan de slag te gaan. 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden