Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Street smart sales - 'Fijn boek over sales voor verkopers en ondernemers'

Als het gaat om beter leren verkopen, zijn mensen vaak op zoek naar concrete tips: welke vragen moet ik stellen? Hoe doe ik aan koude acquisitie? Hoe kom ik aan leads? Ronald Bogaerds bekijkt het in zijn boek Street smart sales vanaf de andere kant. 

Mylene Bouwman | 31 juli 2020 | 2-3 minuten leestijd

In Street smart sales vraagt Ronald Bogaerds niet wat je nodig hebt, maar wie je moet zijn om een goede verkoper te zijn. In zijn boek krijg je 8 power skills waarmee je alles aan iedereen kunt verkopen.

Power skills
Bogaerds schrijft in zijn boek dat het bij meer verkopen niet draait om meer mensen spreken. Het draait allemaal om jou als verkoper. Bezit je de vaardigheden en eigenschappen voor street smart sales? Hij belooft je dat je op korte termijn al succes gaat behalen, als je deze 8 skills aanleert.

Ik verwacht dat een groot gedeelte van de power skills je niet onbekend zijn. Maar ik geloof in de kracht van herhaling en vernieuwing. Iedere auteur brengt zijn visie over een onderwerp op een andere manier. Bovendien vult Bogaerds het aan met voorbeelden uit zijn eigen praktijk, waardoor je kunt leren van zijn ervaringen.

Voorzien van mooie voorbeelden + een bonus
Het mooiste voorbeeld in het boek gaat over hoe Ronald het zijn missie maakte om zoveel mogelijk toetjes te verkopen in de horeca. Waarbij niet alleen het restaurant of hij zelf er beter van werd, maar ook de gasten een fijne avond bezorgde. Zonder pusherig te zijn. Volgens mij is dat precies wat je wilt als verkoper: het bedrijf beter maken, zelf goed verkopen én een fijne ervaring voor de klant.

Wat ik ook erg krachtig vind aan het boek Street smart sales zijn de 21 voorbeelden van storytelling in verkoopgesprekken. Storytelling is een van de power skills voor verkopen. Een algemeen bekend begrip en het is voor de meesten inmiddels wel duidelijk dat het vertellen van verhalen goed werkt. Maar hoe je dat in de praktijk doet? Dat blijft vaak lastig. In dit boek komt Ronald met fijne voorbeelden. Zo leer je (toch op een hele praktische manier) hoe je zelf storytelling nog meer kunt toepassen in jouw verkoopgesprekken, in iedere fase van het gesprek.

Bogaerds sluit het boek af met een fijne bonus. Als je meer wilt leren over verkopen, dan wil je die zeker niet missen. Street smart sales is kortom een fijn boek over sales voor verkopers en ondernemers. Verwacht geen hele vernieuwende skills voor verkopen, maar leer vooral van een vernieuwende visie. En ja, uiteindelijk komt het toch neer op: oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Mylène Bouwman is online rechterhand op het gebied van social media en het schrijven van blogs. Van advies tot het volledig uitbesteden van je online kanalen.

Over Mylene Bouwman

Mylène Bouwman is online rechterhand op het gebied van social media en het schrijven van blogs. Van advies tot het volledig uitbesteden van je online kanalen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden