Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Ontdek je sterke punten 2.0

We besteden vaak meer tijd aan het verhelpen van onze tekortkomingen dan aan het focussen op onze sterke punten. Middels het boek en de bijbehorende internettest kom je achter jouw top 5 sterke punten en krijg je vervolgens tip om hier nog meer gebruik van te maken.

Sebastiaan van der Valk | 17 april 2018 | 1-2 minuten leestijd

Persoonlijk vind ik het boek een tegenvaller. In ongeveer 20 bladzijdes wordt stil gestaan bij het thema ‘sterke punten’. Kort en vrij globaal wordt uitleg gegeven over wat sterke punten zijn en wat ze ook niet zijn. Meer onderbouwing over hoe de internettest, die je na de eerste 20 bladzijdes mag invullen, was voor mij wenselijk geweest. Hoe komen ze bij voorbeeld aan de 34 mogelijke sterke punten? Hoe is dat opgebouwd en onderzocht?

De internettest. In ongeveer 20 minuten maak je deze test en krijg je als uitkomst een top 5 van jouw sterke punten. Deze 5 punten zijn vervolgens op te zoeken in de 150 bladzijdes die volgen na de eerste 20. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat slechts een aantal pagina’s uit dit boek voor jou als lezer waardevol zijn.

Je kunt jouw top 5 dus opzoeken in het boek. Per sterk punt wordt kort een tweetal mensen aan het woord gelaten over hoe zij dit sterke punt inzetten. Vervolgens volgt een opsomming van tips om dit sterke punt nog beter in te zetten.

Conclusie: zoals je hierboven kunt lezen ben ik niet echt te spreken over dit boek. Het boek fungeert als een soort van bijlage voor de internettest. De uitkomsten van de internettest zijn vrij minimaal en ook de uitleg per sterk punt vind ik minimaal. Wat mij betreft geen aanrader.

Over Sebastiaan van der Valk

Sebastiaan van der Valk is zelfstandig coach en oprichter van 'Bureau voor Ontwikkeling & Groei'. Zijn passie is om individuen en teams te helpen bij het vinden en formuleren van antwoorden op drie kernvragen: (1)Wie ben ik? / Wie zijn wij? (2) Wat wil ik? / Wat willen wij? (3) Hoe kom ik daar? / Hoe komen wij daar? Hierdoor leid je zeer waarschijnlijk een succesvoller, prettiger en gelukkiger (werk)leven! Gedrevendoorpassie.nl is één van zijn laatste initiatieven.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden