Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Vat op verandering

Een boek dat helpt om te reflecteren op verandering of verandertrajecten. We leven in een steeds sneller veranderende wereld die ook steeds complexer lijkt te worden. Annemarie Mars biedt in dit boek zes verschillende schijnwerpers die je als veranderaar / manager aan zetten tot reflectie van een complex veranderproces. Dit teneinde vat te krijgen op je verandering.

Sebastiaan van der Valk | 24 juni 2015 | 1-2 minuten leestijd

Het theoretische gedeelte van dit boek is relatief klein. In het eerste deel gaat Mars in op haar zes schijnwerpers: richting, ruimte, reacties, relatie, regie en reflectie. Dit doet zij in ongeveer 40 bladzijdes.

De zes schijnwerpers helpen om vanuit een andere hoek te kijken naar dezelfde verandering. Het geeft je inzicht in de kernvragen die op dat moment leven, signalen voor interventies, signalen dat je goed op weg bent en de potentiële valkuilen.

In het tweede gedeelte van ‘Vat op Verandering’, pakweg 100 bladzijdes, gaat Annemarie Mars in op 33 vragen aangaande verandering die zij gedurende drie jaar van haar leven tegenkwam in haar werk. De antwoorden op deze 33 vragen moet je mijns inziens niet lezen als een uitputtende bron van informatie en kennis, maar als een ander inzicht. Een nieuwe bril om mee te kijken. Het zijn eigenlijk 33 korte columns van twee á drie bladzijde per vraag.

Afgaande op de titel van het boek, hoopte ik dat het boek meer houvast zou bieden voor complexe veranderingen in een breed spelveld. Dat doet het voor mij niet. Het boek geeft echter wel 33 prikkels weerdoor je geprikkeld raakt en waar je inspiratie uit kunt halen. Ik geef het boek 3 van de 5 sterren. Ik heb het boek zelf in één keer uitgelezen, maar denk dat het leuker is om elke avond of ochtend één vraag tot je te nemen en deze te overdenken. Dan haal je er meer uit.

Over Sebastiaan van der Valk

Sebastiaan van der Valk is zelfstandig coach en oprichter van 'Bureau voor Ontwikkeling & Groei'. Zijn passie is om individuen en teams te helpen bij het vinden en formuleren van antwoorden op drie kernvragen: (1)Wie ben ik? / Wie zijn wij? (2) Wat wil ik? / Wat willen wij? (3) Hoe kom ik daar? / Hoe komen wij daar? Hierdoor leid je zeer waarschijnlijk een succesvoller, prettiger en gelukkiger (werk)leven! Gedrevendoorpassie.nl is één van zijn laatste initiatieven.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden