Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

1+1=11 - Zin en onzin van onderwijsvernieuwing

1+1=11 - Zin & onzin van Onderwijsvernieuwing van Tjip de Jong is een topper. In dit boek komen veel onderwijskwesties ter sprake waar je als leerkracht, maar ook als directeur mee te maken hebt.

Stefan Teunissen | 26 juni 2020


Van allerlei vormen van onderwijsvernieuwing, IQ-tests tot aan goede kennisoverdracht en instructies worden op een scherpe en grappige wijze besproken. Tjip de Jong stelt in zijn columns de terechte vragen wat betreft de kwaliteit van ons onderwijs en laat je nadenken over waar we in de praktijk mee bezig zijn op school. Leiden alle vernieuwingen wel tot verbetering van ons onderwijs of alleen maar tot meer problemen?

Bij elk hoofdstuk staat een QR-code naar een podcast of YouTube filmpje over het besproken onderwerp. Deze podcasts voegen veel toe aan de onderwerpen en zijn vaak gemaakt met bekende mensen uit de onderwijswereld zoals Pedro De Bruyckere en Marcel Schmeier.

Dit boek is leuk en scherp geschreven het is lastig is weg te leggen en zet je bij elk hoofdstuk aan om eens kritisch te kijken naar je eigen organisatie en het onderwijs dat we geven in Nederland.
Kortom een echte aanrader voor iedereen die in het onderwijs werkt!

Over Stefan Teunissen

Stefan Teunissen is schoolleider PO.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden