Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Social Media Marketing

De snelheid waarmee social media zich ontwikkelt is soms niet bij te houden. Er een boek over schrijven kan dus knap lastig zijn. Gelukkig is er ook een onderdeel van social media wat niet zo snel verandert en dat is het bepalen van een strategie.

Daniëlle de Jonge | 8 februari 2013

Strategiebepaling gebeurt immers voor alles binnen uw bedrijf en social media is een niet te missen onderdeel binnen iedere organisatie. Strategie dus en dan graag door naar de praktijk. Want alleen door doen ziet u of uw digitale inspanningen voor u werken. 'Social media marketing' van Sjef Kerkhofs en Robbert Gangadin is een leidraad om u te helpen. Auteurs Sjef Kerkhofs en Robbert Gangadin doorlopen het hele proces van een stevige strategiebepaling naar de uiteindelijke uitvoering. Het boek heeft weliswaar niet de prikkelende uitstraling die social mediakanalen wel hebben, de inhoud mag er zeker wezen. Op prettig leesbare wijze gaan de heren in op de basis van succesvolle online profilering. Zoals het een goede strategie betaamt staat u eerst stil bij het raamwerk. Wat zijn uw doelstellingen? Waarom kiest u voor social media? En voor welke kanalen dan? Of u nu wilt of niet, het is aan te raden hier eerst goed over na te denken. Pas dan bent u klaar voor de implementatie. Even snel een account op Twitter of Facebook aanmaken en er wat berichten op plaatsen leidt meestal niet tot het gewenste resultaat. In negen stappen leiden de auteurs u door het opzetten van doordacht social media gebruik. Met veel tips en achtergrondinformatie. Schakelt u geen expert in om samen de strategie te bepalen, dan helpt dit boek u goed op weg. Vervolgens bent u klaar om aan de slag te gaan. De uitgebreide weergave van de SMC-methodiek toont de verschillende facetten van uitvoering. Van campagne voeren tot het delen van kennis. Van conversatie (social media heeft niet voor niks het woord 'sociaal' in zich) tot conversie, want u wilt wel uw doelen bereiken. Doorspekt met voorbeelden en tips leest u wat u zoal kunt doen. Belangrijk punt dat in mijn beleving nogal eens vergeten wordt: meten. U wilt immers wel weten of uw acties doel treffen, daar zijn genoeg handige tools voor dus geen reden om niet het effect te meten. Werkt u in een grotere organisatie? Dan leest u in het laatste hoofdstuk meer over de verschillende rollen die uw collega's in de uitvoering kunnen spelen. Heeft u een kleine organisatie? Geen punt, ook externe specialisten nemen die rollen vaak op zich. Waar het om gaat is: doe het goed of doe het niet. Dit boek laat zien dat u social media er niet zomaar even bij doet. En daar inzicht in hebben maakt het boek alleen al het lezen meer dan waard.

Over Daniëlle de Jonge

Daniëlle de Jonge – spreker, trainer en bestsellerauteur. Helpt bedrijven om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden