Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Wandelcoaching bij stress en onzekerheid - 'Stimuleert creativiteit'

Misschien denk je bij wandelcoaching aan gesprekken die je al wandelend voert, maar als je dit boek leest, blijkt dat je veel meer uit die wandelingen kan halen. Hilde Backus neemt je in 7 stappen mee door een wandelend coachingstraject, gericht op stress en onzekerheid. 

Nienke van der Boom | 18 november 2021 | 1-2 minuten leestijd

Bij alle stappen in Wandelcoaching bij stress en onzekerheid staan beschrijvingen van oefeningen die je in de natuur kan doen, ideeën hoe je de natuur kan gebruiken om het gesprek aan te gaan, de diepte in te gaan en dingen inzichtelijk te maken. Ook staat de auteur – Hilde Backus – uitgebreid stil bij de meerwaarde van coaching in ‘het groen’. Wat ze vooral meegeeft is dat de natuur een grote positieve invloed heeft op je stemming en het ervaren van stress.

Receptenboek

Misschien kan je het boek wel vergelijken met een receptenboek. De schrijfster beschrijft welke gangen (stappen) er zijn en hoe je het diner het beste op kan bouwen. Per gang geeft ze recepten waar je uit kan kiezen. Door de recepten te lezen krijg je het idee welke je wilt uitproberen, of dat je zelf nieuwe ingrediënten wil toevoegen of weglaten. Het is prettig dat de schrijfster benadrukt dat je de oefeningen aan kan passen of weg kan laten naar gelang ze bij jou en de coachee passen.

Onderbouwd

Wandelcoaching bij stress en onzekerheid is een boek waarin coaches veel lezen wat ze al weten, maar dan net met een ander sausje. Daardoor krijg je inzichten over wat buiten zijn de mens brengt. Daarnaast wordt je creativiteit gestimuleerd om de natuur bij je werk te betrekken en de meerwaarde hiervan in te zien. De schrijfster onderbouwt haar verhaal bovendien met verwijzingen naar wetenschappelijke artikelen. 

Over Nienke van der Boom

Nienke van der Boom is loopbaancoach bij De Digitale Loopbaancoach en de BHP groep.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden