Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wandelcoaching bij stress en onzekerheid

7 stappenplan voor coaches die de natuur in willen

Paperback Nederlands 2021 9789024429134
Verkooppositie 3986
Nog niet verschenen, verwacht op 01‑09‑2021
23,50

Samenvatting

Wandelen werkt stressverlagend en de natuur doet ons goed. Dit is het eerste boek dat kennis over de kracht van wandelen in de natuur combineert met een praktisch 7-stappenplan, boordevol bruikbare oefeningen voor in de buitenlucht. Het stappenplan biedt de coachee een manier om om te gaan met stress en onzekerheid en levert hem belangrijke inzichten op.

Zonder te praten met bomen – want zweverig wordt het nooit. Als je de heilzame kracht van de natuur eenmaal kent, wil je als coach nú naar buiten en aan het werk gaan. En je coachee ook! De oefeningen zorgen ervoor dat de coachee alles uit de wandelingen in de natuur haalt; hij komt op adem, krijgt ruimte in zijn hoofd, zet stappen en floreert. Dit monter en vlot geschreven boek is inhoudelijk stevig. De auteur geeft heldere uitleg over de psychologische mechanismen die stress en onzekerheid veroorzaken en onderbouwt dit met verfrissend wetenschappelijk onderzoek. Het is een praktisch boek waar coaches, therapeuten en psychologen in hun praktijk direct mee aan de slag kunnen.

Specificaties

ISBN13:9789024429134
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:164
Druk:1
Verschijningsdatum:1-9-2021
Hoofdrubriek:Coaching en trainen

Over Hilde Backus

Hilde Backus is psycholoog en wandelloopbaancoach. Zij coachte de afgelopen jaren meer dan vijfhonderd professionals en managers naar helderheid in de unieke combinatie van persoonlijke talenten en wensen. Het resultaat vormt een precies passende concrete functie, functierichting of rol, zodat mensen met plezier hun talenten inzetten en verder ontwikkelen. Na haar studie Psychologie aan de Universiteit van Utrecht volgde Hilde de driejarige Zijnstraining bij de School voor Zijnsoriëntatie. Zij gaf ruim tien jaar leiding aan projecten en teams. Bij Boertien Training werd zij opgeleid tot trainer en coach, waar zij een aantal jaren werkte als communicatie-trainer en coach. In 2004 startte zij Het Coach Bureau. Voorts volgde zij de opleiding tot Resultaatgerichte Coach bij De Wandelende Coach Anneke Walraven, de opleiding Oplossingsgerichte Coach bij het Solutions Centre en de opleiding Provocatief Coachen van Anneke Dekkers en Karin de Galan. Ook volgde ze verschillende trainingen en masterclasses waaronder oplossingsgerichte loopbaancoaching bij Coert Visser en Gwenda Schlundt Bodien en Motivatie en inspiratie bij Roos Vonk. Bij deze opleidingen volgt Hilde intervisie en supervisie zodat haar kennis en vaardigheden up-to-date blijven. Als psycholoog is Hilde NIP-geregistreerd en bij het NOLOC staat zij geregistreerd als erkend loopbaanprofessional.

Andere boeken door Hilde Backus

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wandelcoaching bij stress en onzekerheid