Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Relaxed vlammen - ‘Goed toepasbaar voor ondernemers’

Meer misbaar in je bedrijf, minder missen van het leven. Wie wil dat nou niet? ‘Relaxed vlammen’ van John Slabbekoorn triggerde mij enorm. De auteur combineert in zijn verhaal de successtrategieën uit de stropdaswereld, de levenslessen uit de slipperwereld en de mentaliteit uit de sportwereld. Een gouden combinatie? Of te mooi om waar te zijn?

Hendrika Willemse-Vreugdenhil | 29 januari 2024 | 3-4 minuten leestijd

Relaxed vlammen van John Slabbekoorn bestaat uit twee delen. Deel 1: Jij bent zelf de piloot van je eigen reis. Deel 2: De vier elementen waardoor je business gaat opstijgen - en blijft vliegen. 

Fundament

Deel 1 gaat heel erg in op jou als ondernemer en als persoon. Wat uiteindelijk het fundament is om een succesvolle business op te bouwen. In dit deel beschrijft Slabbekoorn uitgebreid welke invloed onze gedachten op ons hebben en hoeveel impact het verhaal dat we onszelf vertellen heeft op ons leven en ons succes als ondernemer.

Ook lees je hier over de mentale constructies die we opbouwen vanaf onze kindertijd en hoe deze constructies niet altijd positief zijn, maar ons ook met regelmaat enorm in de weg kunnen zitten. John sluit deel 1 af met de vier tegenstrijdigheden die de winnende mentaliteit uit de sportwereld combineren met de levenslessen uit de slipperwereld en de succes strategieën uit de stropdaswereld.

- Comfortabel discomfort
- Onbewogen veerkracht
- Begrensde vrijheid
- Relaxed vlammen

Deel 2

In deel 2 gaat Slabbekoorn in op de volgende vier onderwerpen:

- Zo maak je de perfecte strategie, waarin onder andere ruim aandacht besteed wordt aan de business model canvas en de waarde propositie canvas. Beide modellen worden uitgebreid uitgelegd en toegelicht.
- Zo zorg je voor een team met alleen maar a-spelers. Het belang van een team en het niet altijd alles maar zelf willen doen komt hier uitgebreid aan bod. Dit is vaak een grote uitdaging voor veel ondernemers, maar essentieel in een groeiende business. Hierin komt ook het aannemen van de juiste mensen terug en de verschillende leiderschapsstijlen.
- Zo bouw je aan zichtbaarheid zoals het bij jou past. De verschillen tussen branding, marketing en sales en de kracht en het belang van storytelling kom je hier tegen. Maar ook hoe je een goed marketingplan bouwt voor jouw business.
- Zo creëer je voldoende geld voor nu, maar ook voor later. Hoe is jouw relatie tot geld en hoe creëer je de juiste mindset? Hoe zorg je voor voldoende gekwalificeerde leads die uiteindelijk leiden tot voldoende verkoop? Hoe investeer je voldoende voor nu, maar sluit je niet je ogen voor de toekomst?

Door het boek heen lees je de verhaallijn van de persoonlijke reis van John en zijn vrouw Jeanet. Dit maakt Relaxed vlammen direct persoonlijk en de kwetsbaarheid en openheid spreken mij direct aan. De schrijfstijl van het boek is prettig en down-to-earth. Dat zorgt ervoor dat je het boek lekker wegleest.

Bomvol informatie

De inhoud van het boek is goed toepasbaar voor ondernemers die al uit de startblokken zijn en naar een volgende fase willen, maar ook voor startende ondernemers. Het boek staat bomvol informatie en over het algemeen wordt ook uitgelegd hoe je dit in de praktijk kunt toepassen. Overigens zie ik de hoeveelheid informatie ook als valkuil, want het is best veel om te verwerken. Daarnaast komen er veel verschillende onderwerpen aan bod, waardoor het bijna onmogelijk is om al deze onderwerpen echt goed uit te diepen. Door het boek heen vind je een aantal QR-codes die je kunt scannen en waarmee je toegang krijgt tot templates en aanvullend videomateriaal, maar ik kan me voorstellen dat je als lezer bij sommige stukken nog een extra verdiepingsslag nodig hebt om het echt goed en effectief toe te kunnen passen.

PS. John als je dit leest, de templates uit deel 2 staan nog op coming soon en daar zit ik uiteraard met smart op te wachten!

Over Hendrika Willemse-Vreugdenhil

Hendrika Willemse-Vreugdenhil is spreker, high performance coach en voormalig topsporter. Ze werkte ruim 20 jaar in de techsector. Ze heeft haar eigen IT-bedrijf opgebouwd en met succes verkocht en bekleedde daarna directie- en managementfuncties bij verschillen techbedrijven.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden