Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Management Summaries - Ik2 - De beste versie van jezelf

Neuropsycholoog Margriet Sitskoorn heeft IK2 om twee redenen geschreven. Ten eerste kreeg ze bij lezingen en workshops telkens de vraag hoe ze nu precies hun doelen konden bereiken, of het nu een nieuw bedrijf of een andere baan was of een gezond lichaam.

Ger Post | 1 maart 2016 | 1-2 minuten leestijd

Daarnaast zag ze dat op allerlei vlakken niet de juiste beslissingen werden genomen. ‘Het lijkt erop dat wij op persoonlijk vlak maar ook als leiders, bestuurders en opvoeders niet de juiste beslissingen nemen om succes en een kwalitatief goed voortbestaan voor ons allen te bewerkstelligen,’ schrijft ze.

Sitskoorn is gaan uitzoeken hoe iemand ‘het volledige potentieel’ uit zichzelf kan halen en zijn of haar doelen kan bereiken. Het resultaat is een uiterst praktisch boek, waarin de lezer vanaf de eerste bladzijde aan het werk wordt gezet. De oefeningen en theoretische beschrijvingen in het eerste deel zijn erop gericht de lezer inzicht te verschaffen in eigen functioneren. In het tweede deel leert de lezer de prefrontale hersenschors te ontwikkelen in het EFFECT-programma. EFFECT is een acroniem voor Enriched environment, Flow focus, Fixed sleep pattern, Exercise, Connect today and tomorrow, en Time. Minimaal zes maanden na het lezen van de eerste twee delen is het tijd voor het laatste deel: het meten van de resultaten van het EFFECT-programma.

Sitskoorn sluit af met een reflectie op het doel en een bepaling van het volgende doel. ‘Je hebt in dit boek geleerd om niet alleen te zijn maar ook om bewust te worden en nog preciezer, om te worden wat je wilt zijn. Steeds weer. Dat was míjn doel met dit boek.’

De volledige summary van IK2 vindt u in de februari-editie van Management Summaries.

Een gratis summary van The Spirit of the Valley is nu tijdelijk gratis te downloaden

Over Ger Post
Ger Post (1981) studeerde journalistiek en cognitieve neurowetenschappen en is nu docent brain and cognitive sciences aan de Universiteit van Amsterdam. Naast handboeken over interdisciplinair onderzoek, schrijft hij als journalist stukken over hersenonderzoek voor De Neuroloog en Managementboek Magazine.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden