Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De praktijk van de positieve psychologie

In zijn nieuwste publicatie maakt Pim Steerneman een denkbeweging die nog geruime tijd blijft nazingen. De auteur deed veel ervaring op met het trainen van autistische mensen om optimaal te functioneren.

Justin van Lopik | 18 maart 2016 | 1-2 minuten leestijd

Het trainen van autistische mensen is veelal een kwestie van het stimuleren van dingen die goed gaan en het naar boven halen van verborgen talenten. Vervolgens projecteert hij die positieve psychologie op organisaties en bedrijven.

Steerneman zegt het niet maar je proeft het wel: aan veel organisaties zit een autistische kant. Stel dat je daar een positieve draai aan geeft. Dat je de energievreters (wie kent ze niet?!) verandert in energiegevers. En dat je daarbij de lessen van emotionele intelligentie op een intelligente manier gebruikt. ‘Het rendement... [daarvan] is in veel organisaties onvoldoende bekend. Terwijl dit in deze tijd van transities een enorme toegevoegde waarde is,' aldus Steerneman, die laat zien hoe je daarop een strategie van permanente verandering kunt baseren, zodanig dat transformatie een transformatie van mensen wordt. Het inzicht is van alle tijden (in elk geval sinds Hegel), maar de schrijver geeft er een originele en inspirerende invulling aan waarmee veel bedrijven en organisaties in deze tijd van overgang en verandering hun voordeel kunnen doen. De plaatjes geven aan het geheel de lichte toets die nodig is om je de speelse lichtheid van een bestaan in constante verandering eigen te maken.

De praktijk van de positieve psychologie van Pim Steerneman is een grasduinboekje voor leiders, adviseurs en energievreters die altijd al wilden weten hoe ze kunnen transformeren in levendige energiegevers.

Govert Derix, filosoof, schrijver en adviseur

Over Justin van Lopik
Justin van Lopik is eindredacteur van Managementboek Magazine, platform voor business professionals.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden