Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

MEER Moois - De Clintons

‘Het is alsof je al 25 jaar naar een van de langst lopende televisieseries kijkt’, zo typeert David Maraniss, biograaf van Bill Clinton, zijn fascinatie voor het bekendste echtpaar uit de Amerikaanse politieke geschiedenis, Bill en Hillary Clinton.

Marjan Maandag | 11 april 2016 | 1-2 minuten leestijd

Het ís ook een fascinerend gegeven: twee rechtenstudenten aan Yale University vormen een stel, hij schopt het tot 42ste president van de Verenigde Staten, die acht jaar mag blijven zitten, zij doet na een senatorschap en vier jaar als minister van Buitenlandse Zaken tot twee maal toe eveneens een gooi naar het presidentschap… En daartussendoor de rode draad van het ontembare libido van Bill, dat ingrijpende politieke en persoonlijke gevolgen heeft, maar het huwelijk van de twee niet kapot weet te krijgen. Noch hun politieke carrières overigens.

Stapels boeken zijn er al geschreven over Bill en Hillary Clinton, van die lijvige (auto)biografieën, waar je eigenlijk nooit aan toe komt… Twan Huys wel. Hij zat zeven jaar als correspondent in Amerika en maakte daar het laatste deel van het presidentschap van Bill en de aanloop naar de eerste kandidatuur van Hillary van dichtbij mee. Niet vreemd dat hij werd gegrepen door die twee bijzondere persoonlijkheden.

De Clintons is daarvan het resultaat. Als je het uit hebt, heb je het gevoel dat je erbij bent geweest. Bij die interviews die Huys destijds deed met Bill en Hillary zelf, maar ook bij de gesprekken óver hen, die hij onlangs voerde met hun intimi, vrienden, vijanden, biografen en adviseurs.

Wellicht kan Huys over een tijdje een vervolg schrijven op De Clintons… We zullen het zien op 8 november 2016.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden