Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Coachingskalender 2018 - 'Ik kijk uit naar 2018'

Vorig jaar was de scheurkalender een primeur in mijn huis, nu bijna een jaar later kan ik zeggen dat de scheurkalender een vaste plek heeft en dat het een dagelijks ritueel geworden is om de vorige dag af te scheuren, daarvan de achterzijde te lezen en vervolgens de tekst van de dag te lezen. Bijzonder trouwens hoe snel de kalender onderdeel ging uitmaken van de dagelijkse routine!

Margreet Noordanus | 12 oktober 2017 | 2-3 minuten leestijd

De verwachtingen 2018 zijn dan ook hooggespannen. Zijn de spreuken, teksten en citaten van dezelfde kwaliteit? En zijn sommige ook weer zo super treffend, dat ik me genoodzaakt voel mijn mobiel te pakken, een foto van de wel heel toepasselijke tekst te maken en deze te appen naar een collega of goede vriendin? Tijd om, net als vorig jaar, een willekeurige test te doen. Ik sla de kalender open op 7 mei. Eerste punt is gescoord: ik moet meteen lachen. Treffender kan niet! Wat er staat… nee, dat vertel ik niet, het is veel te leuk dat zelf te ontdekken op je eigen coachingskalender…

Verder met mijn verjaardag als testdag. Oef, een onderwerp waar ik niks mee heb! Of toch wel? Ik denk er even over na besef ik dat ik hier net een artikel over gelezen heb dat me, ondanks dat ik er niet over na wilde denken, tot nadenken dwong. Okay, dan deze keer niet alleen de kreet ‘testen’, ook de achterzijde van de bladzijde. Bijzonder, want net als het artikel, zet de uitleg me aan het denken. Tijd om het ‘oef’ bij te stellen bij naar: heel goed dat dit aan bod komt. Nog een test: nu met mijn lievelingsgetal 14. Net als vorig jaar kies ik voor 14 februari. Ik lees een waarheid als ‘een koe’ die voor een grote smile zorgt. Ook nu wil ik niet teveel verklappen, het is echt veel leuker jezelf een jaar lang dagelijks te laten verrassen.

Dan is het tijd voor het blindelings kiezen. Het wordt 23 april. Een stevige nadenker. Het duurt echt even voor ik door heb waarom voor- en achterzijde niet alleen elkaar verstreken en maar ook mij als coach een goede dienst bewijzen. En precies hersenkrakers als deze, maken wat mij betreft de coachingskalender naast leuk, ook echt interessant en leerzaam.

Tot slot nog even snel naar december. Ik beland bij 22 & 23 december. Zaterdag en zondag op één en dezelfde bladzijde? Ja! Ik check dit nog even door de kalender heen en zie dat elk weekend op 1 dag staat. Gaat dit mijn dagelijkse ritueel van afscheuren en lezen verstoren? Ik denk het niet, want ik zie pracht nadenkertjes en treffende teksten bij de weekenden, die net als die van 22 &23 december, voldoende stof geven voor tweedaagse reflectie…

Eigenlijk moet ik nu stoppen, je kunt tenslotte alles overdrijven, ook het testen. Ik kan de verleiding niet weerstaan, en wil er toch nog ééntje bekijken. Het wordt 2 mei, de geboortedag van mijn moeder. Op 2 mei tref ik een tekst aan die me doet slikken, mijn overleden ma zou dit zomaar gezegd kunnen hebben… Laat nou al dit soort al dan niet toevalligheden precies de charme zijn van de Coachingskalender, wat maakt dat ik me nu al verheug op het komende ‘scheur je los jaar’!

Margreet Noordanus is coach en trainer. Ze is de drijvende kracht achter PaardenInzicht en verzorgt Coaching en Training met Paarden.

Over Margreet Noordanus

Margreet Noordanus is de drijvende kracht achter PaardenInzicht en verzorgt Coaching en Training met Paarden. Liefde voor paard en mens, ruim 39 jaar ervaring met paarden, het talent om paarden te begrijpen (horse communicator) en een grote werkervaring zijn de elementen die haar de unieke mogelijkheid geven een link te leggen tussen hetgeen de paarden lezen (spiegelen) en het dagelijks leven / werk van de cursist. Hetgeen samenkomt in de door PaardenInzicht verzorgde krachtige en effectieve persoonlijke- en bedrijfscoaching.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden