Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Finding my Virginity - 'Een positief boek'

De ondertitel geeft aan dat er eerder een autobiografie is verschenen. Zijn eerdere boeken, zoals De Virgin-Way heb ik niet gelezen. Ik heb zeker belangstelling om meer te weten te komen over deze alleskunner.

Annemiek Sierhuis | 11 juli 2018 | 3-4 minuten leestijd

Finding my Virginity is een zeer lijvig boek voor een relatief lage prijs bij Managementboek.nl. Het boek telt zonder het aanhangsel 444 pagina's, dus volop leesplezier.

Branson (geboren 1950 in Londen) is wereldberoemd. Hij is voorzitter van de Virgin Group en een erg bekende Britse ondernemer met naast zijn vliegmaatschappij Virgin een motto dat lijkt op 'the sky is never the limit.'

Natuurlijk is sir Branson wereldberoemd. Ik ken hem van allerlei acties, stunts en bedrijven. Een inkijkje in zijn leven door dit boek te lezen, is leuk en inspirerend. Het voelt alsof Richard Branson echt tegen de lezer praat, bijna in dagboekvorm. Hij kent geen geheimen en is net zo openhartig over zijn successen als mislukkingen.

Het boek is dik, erg dik met dus bijna 500 pagina's. Vanaf de buitenkant kun je zien dat er vier delen zijn gescheiden door drie bundels met foto's Die pagina's met foto's zien er tiptop uit en zijn daardoor zeker van toegevoegde waarde. Ik blijf er moeite mee hebben dat foto's in de meeste boeken in een groepje aan elkaar grenzende pagina's worden geplaatst, in deze tijd van gestijlde website met volop foto's tussen de tekst. 

Branson heeft echt een ongekend frisse, vrije en open mind. Wat hij bedenkt, is zeer innovatief en hij heeft geen last van het gevoel beperkt te worden door wetten, regels, natuurlijke grenzen of aloude afspraken. Ik ben onder de indruk hoe hij op het idee komt om op een onconventionele manier personeel te werven voor zijn vliegmaatschappij in oprichting, in Australië. Hij denkt geen moment aan de keurige dames als stewardess, zoals wij ze bij elke maatschappij zien. Nee, Branson zet een verrassende advertentie waarin hij letterlijk zet: 'Als je paars haar hebt, in een slagerij werkt en na een zware dag nog steeds kunt glimlachen, ben jij de stewardess die we zoeken...'. Natuurlijk denk ik eerst dat het een grap is. Maar nee, Branson is heel serieus: hij zoekt relaxte mensen voor deze job en het aantal reacties is enorm groot.

Branson is zeer openhartig en deelt zijn ervaringen op een mooie manier. Hij lijkt haast buitenaards in zijn drang naar nieuwe dingen ontdekken en opzetten. In de werkelijkheid heeft hij het knap voor elkaar met mooie bedrijven en een enorme omzet. Naast een enthousiaste flierefluiter is hij ook ondernemer met een gedegen kennis van zaken en een raad van bestuur waar hij verantwoording aan af moet leggen. Met evenveel enthousiasme vertelt hij over zijn kinderen en kleinkinderen. Hij vindt het geweldig dat de tijd dat je op kantoor moest zitten aan een vaste telefoon, snel voorbij was toen hij vader werd. Ten slotte prijkt hij op de foto's ook met vele bekendheden zoals Kate Moss, The Rolling Stones, David Cameron en het Necker tennistoernooi met de Obama's. Geen schaamte heeft hij om ook foto's van zijn gehavende gezicht te tonen na, bijvoorbeeld, een fietsavontuur op de Britse Maagdeneilanden.

Necker Island is een eiland dat behoort tot de Maagdeneilanden en sinds 1979 eigendom is van deze ondernemer en miljardair. Hij is zelfs inmiddels trouwambtenaar en voltrekt op dit eiland dus huwelijken, zoals in 2007 van Google oprichter Larry Page met zijn vrouw Lucy.

Branson lijkt met heel veel mensen overweg te kunnen, uit allerlei werelden. Ten slotte wil ik nog benoemen dat ook zijn hart op de juiste plaats zit rondom wereldproblematiek zoals schone energie, waarvoor hij met onder andere Bill Gates zich voor inzet.

Advies: een positief boek. Het leest prettig en het is bijzonder om even mee te kijken in het leven van Richard Branson, de alleskunner. Respect voor deze man, die nooit genoegen neemt met huidige prestaties & mogelijkheden en echt achter de sky wil kijken, om the limit te vinden!

Annemiek Sierhuis, fotograaf – bedrijfskundige – coach. Ze is de maker van de Creatieve Coachingskaarten.

Over Annemiek Sierhuis

Annemiek Sierhuis, fotograaf – bedrijfskundige – coach. Ze is de maker van de Creatieve Coachingskaarten.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden