Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Daarom ik! - 'Stof tot nadenken, maar ook praktische tips'

Waarom ook niet dacht ik bij het lezen van de titel van Daarom ik! - Je ambities realiseren door jezelf te profileren. En, zo dacht ik er meteen achteraan, als dit een prima boek is, waarom jij dan ook niet?

Christel Deckers | 6 maart 2019 | 2-3 minuten leestijd

Bij het kiezen van dit boek was ik op zoek naar inspiratie voor mijn nieuwe website. Een nieuwe website die een betere weergave moet zijn van wat ik nu aan het doen ben, wat mijn ambities zijn en waarvoor je het beste bij mij terecht kunt. Het is balanceren tussen opscheppen over jezelf en waar je allemaal goed in bent en helder weergeven wat je kunt en voor wie dat waardevol is. Maar Cees Harmsen neemt je in Daarom ik! in zes heldere stappen mee op weg naar een betere profilering van jezelf.

Na mijn allergie over leestekens, en in het bijzonder een uitroepteken in de titel van een boek, waarom toch? te hebben overwonnen, gaf ik me over aan het stappenplan van Cees Harmsen. Want wie wil dat nu niet: jezelf beter profileren zodat je de opdrachten krijgt die je wilt en waar je goed in bent?

Als eerste stap op weg naar een betere profilering dien je je talenten goed te kennen. (Harmsen geeft aan dat een talent 34,2 kilogram is. Leuk om te weten dat talent een oude gewichtsmaat is.) Maar met talent alleen kom je er niet. Je moet gaan bouwen aan je persoonlijke merk en daarbij waken voor de valkuilen van arrogantie én bescheidenheid.

Naast de ingrediënten van je talenten laat de auteur je aan de hand van een aantal vragen en oefeningen ook je verrichtingen, competenties en persoonseigenschappen in beeld brengen.

Het aardige van dit boek is dat iedereen het kan gebruiken. Het is gemakkelijk geschreven en je krijgt een link naar de digitale versie, die je een maand lang kunt gebruiken. Zowel voor een privé- als voor een beroepspresentatie. Geschikt voor iedereen, van wetenschappers tot bijvoorbeeld medewerkers van een administratie.

Per stap geeft Harmsen ons een aantal vragen en opdrachten mee die ons helpen bij het formuleren van een persoonlijk merk. Als voorbeeld noem ik de ‘kleine workshops in het formuleren van doelstellingen’. Zo geeft hij ons in ieder van de zes hoofdstukken iets te overdenken én te doen mee.

Daarom ik! geeft kortom niet alleen stof tot nadenken, maar ook praktische tips om meteen aan de slag te gaan.

Christel Deckers is lid van verschillende Raden van Toezicht in Zorg & Onderwijs. Daarnaast is zij bestuurder a.i. binnen zorg- en welzijn. Tevens doet zij onderzoek naar De juiste Bestuurder op de juiste plek vanuit de Erasmus Universiteit. Kernwoorden in haar werk zijn: met plezier naar je werk, we doen het samen en de juiste mens op de juiste plek.  (www.christeldeckers.nl)

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden