Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De uitvinders

Hoe een groep hackers, genieën en nerds de computer en het internet uitvonden

Paperback Nederlands 2015 9789000348299
Niet leverbaar.

Samenvatting

Na zijn bestseller 'Steve Jobs' komt Walter Isaacson met De uitvinders, een fenomenaal overzicht van alle mensen die verantwoordelijk zijn voor de belangrijkste uitvindingen van onze tijd: de computer en het internet.

In een meeslepend verhaal passeren fascinerende persoonlijkheden de revue; van de vroege pioniers Vannevar Bush, John von Neumann en Alan Turing tot Bill Gates, Steve Wozniak en Larry Page.

"Een klassieker." – De Standaard

"De spannendste passages in het boek beschrijven de verbijstering van de onderzoekers over fenomenen die voor hun ogen ontstaan. […] Opeens beseft de lezer hoe wonderlijk, en hoe snel, de wereld is veranderd." – NRC Next

"Ideaal voor je verlanglijstje." – Nu.nl

"Walter Isaacson heeft een inspirerend boek geschreven over genieën. De uitvinders is een fascinerend verhaal over de digitale revolutie, inclusief de cruciale maar vaak vergeten rol die vrouwen vanaf het begin speelden. Het biedt waardevolle lessen over samenwerken om geweldige resultaten te bereiken." – Sheryl Sandberg

Specificaties

ISBN13:9789000348299
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:624
Druk:1
Verschijningsdatum:9-10-2015
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Expertrecensies (1)

Uitvinders uit de vergeethoek
Jeroen Ansink | 15 januari 2015
In de zomer van 2007 voerde Walter Isaacson een constante strijd met zijn dochter Betsy over een essay waar ze maar niet aan wilde beginnen. Toen de studie-opdracht eindelijk af was, informeerde Isaacson, die op dat moment net was begonnen aan de biografie van Apple-oprichter Steve Jobs, waar het opstel eigenlijk over ging. De naam Ada Lovelace zei hem hoegenaamd niets. De schepper van het eerste computer-algoritme in de geschiedenis bleek tot zijn verbijstering een voetnoot in de geschiedenis te zijn geworden.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

nieuws
Menselijke computers waren de eerste slachtoffers
Bertrand Weegenaar 30 maart 2017 Deze blogpost titel had zomaar de aankondiging kunnen zijn van een sciencefiction thriller waarin de mens zich ontworsteld van de dagelijkse macht die computers en robots op haar bestaan heeft. Maar nee, het slaat op de eerste golf van slachtoffers die de automatisering aanrichtte bij de ‘computers’. Dit waren, in de jaren ‘40 en ‘50 (vooral) de vrouwen die het rekenwerk deden. Wiskundigen vaak die na de komst van de eerste generatie computers in de jaren ‘50 overbodig werden. Een aantal wist zich als programmeur of technicus verder te ontwikkelen.
interview
Walter Isaacson: ‘Vrouwen hebben in de digitale revolutie een cruciale rol gespeeld’
Jeroen Ansink 7 oktober 2014 Met De uitvinders heeft Steve Jobs-biograaf Walter Isaacson zijn meest ambitieuze project tot nog toe afgeleverd: een honderdzeventig jaar omspannende geschiedenis van de digitale revolutie. Zijn zoektocht langs honderden bekende en minder bekende mensen en teams laat zien dat de meest succesvolle innoveerders opereren op het snijvlak van kunst en technologie. ‘Eenzame knutselaars schrijven geen geschiedenis.’

Over Walter Isaacson

Walter Isaacson is de voorzitter van het Aspen Institute. In het verleden was hij onder meer hoofdredacteur van Time Magazine en CEO van CNN. Hij schreef eerder gezaghebbende biografieën van Benjamin Franklin, Henry Kissinger en Albert Einstein.

Andere boeken door Walter Isaacson

Inhoudsopgave

Tijdbalk
Inleiding

1. Ada, gravin van Lovelace
2. De computer
3. Programmeren
4. De transistor
5. De microchip
6. Videogames
7. Het internet
8. De personal computer
9. Software
10. Online
11. Het web
12. Ada forever

Dankbetuiging
Noten
Register
Fotoverantwoording
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De uitvinders