Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De bromvliegmethode

Gedragsverandering in 7 eenvoudige stappen

E-book Epub Nederlands 2023 9789000385003
Verkooppositie 4746Hoogste positie: 425
Direct te downloaden

Samenvatting

De opvolger van de bestseller Het bromvliegeffect

Thuis, op je werk, in de samenleving: de echt taaie problemen draaien altijd om gedrag. Van een ander óf jezelf. Niets blijkt zo moeilijk als ervoor zorgen dat mensen niet alleen iets anders gaan denken, maar ook gaan doen.

Toch is succesvolle gedragsverandering wel degelijk mogelijk! Het draait daarbij altijd om dezelfde zeven stappen. Deze zeven stappen vormen samen De bromvliegmethode: een praktische aanpak die je net zo goed kan toepassen op de wereldproblematiek als op de afwas. Maar zeker ook op je werk.

De bromvliegmethode is het ideale startpunt voor iedereen die de informatie uit de bestseller Het bromvliegeffect zélf wil toepassen en de logische volgende stap voor wie al aan het werk is met gedragsinzichten. Gedragswetenschapper Eva en reclamestrateeg Tim laten zien hoe je het gedrag van iedereen – van collega en vriend tot puber en consument – kan veranderen, zodat jij je doel kan bereiken.

Eva van den Broek is gepromoveerd gedragseconoom en oprichter van Behavioural Insights Nederland. Ze zet gedragskennis in voor beter beleid en geeft regelmatig publiekslezingen.

Tim den Heijer is creatief strateeg, copywriter en oprichter van B.R.A.I.N. Creatives. Hij heeft ruim 20 jaar reclame-ervaring en werkte voor veel van de bekendste merken ter wereld.

Over Het bromvliegeffect:
Met stip het leukste managementboek dat ik tot nu toe dit jaar heb gelezen! Zo’n boek dat razend interessant is en tegelijkertijd weet te verbazen, irriteren, laat lachen en herkenning oproept. - Daniëlle de Jonge, Managementboek

Specificaties

ISBN13:9789000385003
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:26-10-2023
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De bromvliegmethode - ‘Je kunt direct mee aan de slag’
Eric van Arendonk | 10 januari 2024
De bromvliegmethode is mij niet vreemd. Eerder las ik ‘Het bromvliegeffect’  van dezelfde auteurs. Dit nieuwe boek is een vervolg, waarin nu de methode uit de doeken wordt gedaan. De auteurs gaan in op de vraag hoe je deze vorm van gedragsverandering toepast in een organisatie. Soms subtiel en soms duidelijk zichtbaar. Dit alles met een duidelijk stappenplan.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

preview
De bromvliegmethode – Gedragsverandering in 7 eenvoudige stappen
Tim den Heijer 3 november 2023 ‘De bromvliegmethode’ is de opvolger op de bestseller ‘Het bromvliegeffect’. In het boek geven Eva van den Broek en Tim den Heijer antwoord op de vraag hoe je de gedragsinzichten uit ‘Het bromvliegeffect’ toepast in de praktijk. In deze preview deelt Den Heijer alvast in het kort de 7 stappen die je daarbij neemt.

Over Eva van den Broek

Dr. Eva van den Broek is gepromoveerd gedragseconoom en oprichter van Behavioural Insights Nederland. Ze zet gedragskennis in voor beter beleid en geeft regelmatig publiekslezingen.

Andere boeken door Eva van den Broek

Over Tim den Heijer

Tim den Heijer is creatief strateeg, copywriter en oprichter van B.R.A.I.N. Creatives. Hij werkte 20 jaar in de reclamewereld voor de bekendste merken ter wereld, zoals Heineken en IKEA.

Andere boeken door Tim den Heijer

Inhoudsopgave

Inleiding: waarom deze methode? 7

STAP 1: WAT – bepaal je gedragsdoel 23
STAP 2: WIE – ken je doelgroep 55
STAP 3: NIET – snap wat ze tegenhoudt 85
STAP 4: WEL – weet wat mensen beweegt 107
STAP 5: HIER & NU – snap de invloed van timing en context 125
STAP 6: HOE – ontwikkel je gedragsplan 143
STAP 7: TEST – ontdek of je plan werkt 165

De gedragsgedreven organisatie 191
Het bromvliegdilemma 221
Beyond nudging 235

Dankwoord 251
Lijst met praktijkvoorbeelden 253
Meer lezen 255

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De bromvliegmethode