Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Informatiemanagement

Paperback Nederlands 2024 9789001023812
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 1973Hoogste positie: 108
Nog niet verschenen, verwacht op 31‑12‑2024
58,95

Samenvatting

Informatiemanagement biedt een breed overzicht van het vakgebied informatietechnologie en informatiemanagement. Het boek maakt de student bekend met het vakjargon en reikt praktische hulpmiddelen aan om IT-projecten aan te pakken. Het eerste deel behandelt basiskennis over automatisering en informatievoorziening. Dit helpt om in de praktijk samen te werken met automatiseerders.

Deel twee van het boek reikt instrumenten aan om IT-projecten aan te pakken met een informatieplan (IT-plan), een informatievooronderzoek, een invoeringsplan voor nieuwe software en een informatiesysteem. In de zesde druk zijn nieuwe ontwikkelingen zoals quantumcomputer, big data, de gevolgen van de nieuwe AVG privacywet, QR-codes, Internet of things, alsmede kunstmatige intelligentie en blockchaintechnologie opgenomen.

Op www.informatiemanagement.noordhoff.nl staan oefentoetsen met feedback en studieadvies, checklists voor een informatieplan, functioneel ontwerp en pakketselectie en extra cases. Powerpoints en Flitscolleges (video’s) bieden extra ondersteuning bij de voorbereiding op tentamens. Met behulp van www.toetsopmaat.nl kunnen docenten zelf toetsen samenstellen. De toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten en kunnen geëxporteerd worden naar diverse formats.

Informatiemanagement is geschikt voor studenten van Bedrijfskunde, Technische Bedrijfskunde, Business IT en Management, Finance & Control, Informatica en Commerciële opleidingen.

- Breed overzicht van het vakgebied informatietechnologie en informatiemanagement;
- gestructureerd plan en instrumenten voor het aanpakken van IT-projecten;
- uitleg van functiestroomdiagrammen (swimming lane).

Specificaties

ISBN13:9789001023812
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:266
Uitgever:Noordhoff
Druk:7
Verschijningsdatum:31-12-2024
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Over Roel Grit

Drs. Roel Grit (1954) studeerde fysische scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens doceerde hij jarenlang scheikunde, warenkennis en voeding. Hij werkte als informatieanalist en projectleider in de automatisering bij KPN. Ook had hij meer dan twintig jaar een automatiseringsbureau. Van zijn eerste boek en bestseller Projectmanagement zijn in de loop der jaren zo’n half miljoen exemplaren verkocht. Bij Noordhoff verschenen van zijn hand meer dan 15 boeken over management en een boek over muziektheorie. De laatste acht jaren van zijn carrière pakte hij zijn oude liefde weer op en doceerde scheikunde- en natuurkundevakken de chemische opleidingen van NHL Stenden hogeschool in zijn woonplaats Emmen.

Andere boeken door Roel Grit

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Informatiemanagement