Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De ondernemingsraad en ondernemingsstrategie

Gebonden Nederlands 2005 9789012107334
Niet leverbaar.

Samenvatting

Ondernemingsstrategie, SWOT´s, omgevingsanalyses, mission statements, HRM-visies, structure follows strategy, financieringsstrategie, cash cows versus problemchilds, productlevenscyclus. Als het gaat om strategisch denken en strategiebepaling is er een wereld aan termen, modellen en theorieën te ontdekken. In dit boek staan deze geordend naar verschillende disciplines en van commentaar voorzien zodat ondernemingsraden ook inhoudelijk een goede strategische gesprekspartner voor de bestuurder kunnen zijn.

'Ondernemingsstrategie en OR' gaat in op wat strategie is of kan zijn en op welke terreinen er strategisch gedacht wordt. Op deze thema´s bespreken we veel gebruikte modellen en theorieën. Deze modellen en theorieën worden op een rij gezet en voorzien van tips waar de beïnvloedingsmogelijkheden van de OR zitten of waar de OR bijzonder op moet letten. Het boek is opgebouwd rond verschillende disciplines: algemene strategie, markt, organisatie, HRM, financiën en visieontwikkeling. Op al deze gebieden worden strategisch belangrijke concepten op een toegankelijke manier uitgewerkt.

'Ondernemingsstrategie en OR' is een onmisbaar hulpmiddel voor ondernemingsraden met de ambitie om echt over strategische onderwerpen mee te gaan praten, een boek dat de blik van ondernemingsraadsleden zowel zal verbreden als verdiepen.

Specificaties

ISBN13:9789012107334
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:116
Uitgever:Sdu
Druk:1

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Missie en visie, de basis van strategie
2. Strategievorming: inhoud en proces
3. Strategie: de markt en marketing
4. Strategisch structureren
5. mensstrategie
6. Financiële strategie

Literatuurlijst
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De ondernemingsraad en ondernemingsstrategie