Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Themakatern Zo doen wij dat hier!

Cultuur en gedrag in organisaties

Ingenaaid Nederlands 2004 9789013015607
Niet leverbaar.

Samenvatting

Het managen van de cultuur in een organisatie hoort een integraal managementissue te zijn. De organisatiecultuur is immers niet alleen medebepalend voor het gedrag - en daarmee de prestaties - van medewerkers en managers, zij wordt ook beïnvloed door het gedrag van diezelfde werknemers. Managers zien hiervan vaak wel het belang in, maar weten niet goed hoe u die organisatiecultuur effectief kunt beïnvloeden.

In dit themakatern laat een breed scala aan auteurs zien dat u op vele manieren en op verschillende niveaus kunt kijken naar - en werken aan - cultuur en gedrag binnen organisaties. Bij een benadering op organisatieniveau kan de vraag zijn hoe u een cultuur kunt realiseren die bij de nieuwe visie en missie van de organisatie. Op het niveau van een afdeling is een bekende vraag: hoe verbeteren wij het functioneren van ons team? En op individueel niveau: hoe stuurt u op het gedrag van mensen, of nog dichterbij: Hoe stuurt u uzelf?

Een tweede dimensie gaat over het handhaven of veranderen van de cultuur. Wat moet u doen om een passende cultuur te onderhouden? Hoe brengt u cultuur over op nieuwe medewerkers? En wanneer zou u de organisatiecultuur willen veranderen? Hoe stelt u vast waar u naar toe wilt en langs welke weg doet u dat dan?

Specificaties

ISBN13:9789013015607
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:108

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Peter Mackaay

Peter Mackaay heeft tientallen jaren ervaring als manager en organisatieadviseur bij onder meer Postbank en ING, waarbij hij vanuit diverse functies betrokken raakte bij verandermanagement, coaching en management development. Sinds een aantal jaren is hij werkzaam als zelfstandig coach/trainer vanuit Mackaay Coaching & Advies.

Andere boeken door Peter Mackaay

Over Jacco van den Berg

Jacco van den Berg is directeur van Van den Berg Training & Advies. Zijn bureau ondersteunt al tien jaar mens en organisatie in hun ontwikkeling. Van den Berg Training & Advies is specialist op het gebied van competentie- en performancemanagement en leiderschapsontwikkeling. Van den Berg schreef vele boeken en artikelen over de onderwerpen werving en selectie, beoordelings-, functionerings- en POP-gesprekken, coachen, leidinggeven en ziekteverzuim. Zo is hij auteur van het GROTE gesprekkenboek, het handboek werving en selectie, POP in Nederland en vele andere praktische boeken. Hij is columnist van het tijdschrift Personeelbeleid en levert wekelijks een bijdrage aan de rubriek Verdien ik wel genoeg? in de Volkskrant.

Andere boeken door Jacco van den Berg

Inhoudsopgave

Aan de lezer

A.. . .Thema's

1.. . .Organisatiecultuur; betekenissen voor wisselende coalities
2.. . .Opleiden en cultuur
3.. . .Bedrijfsprocessen en cultuur in organisaties
4.. . .Stop de cultuurverandering
5.. . .Zelfsturing, op zoek naar de second drive

B.. . .Tools

6. Werkconferenties als hulpmiddel bij cultuurverandering
7. Het teamontwikkelplan
8. De teamdag
9. Knar-O-Logie-Ka, Op Eigen Wijze Veranderen

C.. . .Talks

10. Human Excellence
11. Leren samenwerken met simulaties.
12. Waar waarden werken, wordt werk waardevol

Nawoord
Literatuur
Over de auteurs
Trefwoordenregisters

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Themakatern Zo doen wij dat hier!