Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Themakatern Zo doen wij dat hier!

Cultuur en gedrag in organisaties

Ingenaaid Nederlands 2004 9789013015607
Niet leverbaar.

Samenvatting

Het managen van de cultuur in een organisatie hoort een integraal managementissue te zijn. De organisatiecultuur is immers niet alleen medebepalend voor het gedrag - en daarmee de prestaties - van medewerkers en managers, zij wordt ook beïnvloed door het gedrag van diezelfde werknemers. Managers zien hiervan vaak wel het belang in, maar weten niet goed hoe u die organisatiecultuur effectief kunt beïnvloeden.

In dit themakatern laat een breed scala aan auteurs zien dat u op vele manieren en op verschillende niveaus kunt kijken naar - en werken aan - cultuur en gedrag binnen organisaties. Bij een benadering op organisatieniveau kan de vraag zijn hoe u een cultuur kunt realiseren die bij de nieuwe visie en missie van de organisatie. Op het niveau van een afdeling is een bekende vraag: hoe verbeteren wij het functioneren van ons team? En op individueel niveau: hoe stuurt u op het gedrag van mensen, of nog dichterbij: Hoe stuurt u uzelf?

Een tweede dimensie gaat over het handhaven of veranderen van de cultuur. Wat moet u doen om een passende cultuur te onderhouden? Hoe brengt u cultuur over op nieuwe medewerkers? En wanneer zou u de organisatiecultuur willen veranderen? Hoe stelt u vast waar u naar toe wilt en langs welke weg doet u dat dan?

Specificaties

ISBN13:9789013015607
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:108

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Peter Mackaay

Peter Mackaay heeft tientallen jaren ervaring als manager en organisatieadviseur bij onder meer Postbank en ING, waarbij hij vanuit diverse functies betrokken raakte bij verandermanagement, coaching en management development. Sinds een aantal jaren is hij werkzaam als zelfstandig coach/trainer vanuit Mackaay Coaching & Advies.

Andere boeken door Peter Mackaay

Over Jacco van den Berg

Om medewerkers en organisaties beter te laten functioneren richtte Jacco van den Berg in 2000 Van den Berg Training & Advies op. Hij stelt dat het succes van organisaties bepaald wordt door de persoonlijke en professionele ontwikkeling van haar medewerkers en zet hiervoor de volgende interventies in: - training - advies - boeken en artikelen - video's (blended learning). Van den Berg vindt het leuk om zijn ervaringen te verwoorden in artikelen en boeken. Inmiddels schreef hij dertig boeken waaronder 'Het Nieuwe Beoordelen', 'Overspoeld door schaarste', 'Het GROTE gesprekkenboek', 'POP in Nederland', 'Professioneel Coachen', 'Samen in de modder', 'Huis op orde', 'Ontwikkelingswerk' en 'Handboek Werving en Selectie'.

Andere boeken door Jacco van den Berg

Inhoudsopgave

Aan de lezer

A.. . .Thema's

1.. . .Organisatiecultuur; betekenissen voor wisselende coalities
2.. . .Opleiden en cultuur
3.. . .Bedrijfsprocessen en cultuur in organisaties
4.. . .Stop de cultuurverandering
5.. . .Zelfsturing, op zoek naar de second drive

B.. . .Tools

6. Werkconferenties als hulpmiddel bij cultuurverandering
7. Het teamontwikkelplan
8. De teamdag
9. Knar-O-Logie-Ka, Op Eigen Wijze Veranderen

C.. . .Talks

10. Human Excellence
11. Leren samenwerken met simulaties.
12. Waar waarden werken, wordt werk waardevol

Nawoord
Literatuur
Over de auteurs
Trefwoordenregisters

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Themakatern Zo doen wij dat hier!