Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Sterke staaltjes van samenwerking

Survey-feedback voor het aanpakken van belemmeringen bij organisatieverandering

Ingenaaid Nederlands 2002 9789014093062
Voormalig top 100Totaal 25 dagen
Niet leverbaar.
30,-

Samenvatting

'Sterke staaltjes van samenwerking' gaat over de vraag waarom verandering lastig is en wat er beter kan. In zes diepgaande case studies wordt nagegaan wat belemmeringen zijn in veranderingsprocessen. De structuur, cultuur of technologie van organisaties vormen meestal geen obstakels. Juist de aanpak en inrichting van veranderingsprocessen zorgen voor problemen. Een moeilijk vraagstuk voor veel organisaties is hoe mensen samen invulling kunnen geven aan een veranderingsproces. De case studies laten zien dat sommige organisaties beter slagen in gezamenlijk veranderen dan andere en wat de effecten daarvan zijn. Samenwerken in veranderingsprocessen vereist een inspanning van alle betrokkenen. Juist die inspanning zorgt voor resultaat.

In elk van de case studies wordt gewerkt met survey-feedback. Met een vragenlijst (survey) worden de stand van zaken in een veranderende organisatie in kaart gebracht. Tijdens de terugkoppeling van de uitkomsten naar alle betrokkenen (feedback) wordt bepaald wat de betekenis is van die uitkomsten en welke mogelijkheden er zijn voor verbetering. Vervolgens gaat het erom dat mensen zelf actie ondernemen om verbetering te realiseren. Gaandeweg de case studies vindt ontwikkeling plaats in de manier van werken met survey-feedback. Het resultaat is een methodiek waarin gezamenlijk sturen, leren en veranderen worden gecombineerd.

Specificaties

ISBN13:9789014093062
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:484
Uitgever:PlusPulse
Druk:1
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (1)

Sterke staaltjes van samenwerking
Claudia Broeke | 22 februari 2012
'Sterke staaltjes van samenwerking' verscheen in 2002. Het gaat op zoek naar succesfactoren voor samenwerking en beantwoordt de vraag waarom veranderingen binnen organisaties zo lastig vorm te geven zijn. Ik lees het boek 10 jaar later. Er wordt vaak gezegd dat de tijd snel gaat en dat is in veel opzichten ook zo. Maar wanneer het gaat over de dilemma's waar veranderende organisaties mee te maken hebben, blijkt dat er door de jaren heen veel herkenbare thema's spelen. Organisatiekundige Kilian Bennebroek Gravenhorst heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan en presenteert de conclusies in 'Sterke staaltjes van samenwerking' .
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Kilian Bennebroek Gravenhorst

Dr. Kilian Bennebroek Gravenhorst is oprichter van PlusPulse en docent bij o.a. Sioo. Hij is gespecialiseerd in verandermanagement en gefascineerd door de vraag hoe leiders hun veranderambities realiseren. Als adviseur helpt hij maatschappelijke organisaties en bedrijven bij het bereiken van hun strategische doelstellingen. Als docent versterkt hij het veranderkundig handelen van professionals. Kilian doet onderzoek naar complexe veranderingen en hij publiceert over het vak. Veranderversnellers: het afkijkboek is zijn meest recente boek.

Andere boeken door Kilian Bennebroek Gravenhorst

Inhoudsopgave

Woord vooraf

Eerste deel: kader en methoden

1. Achtergronden van de studie
2. Organiseren en veranderen
3. Belemmeringen en succesfactoren bij verandering
4. Onderzoeksvragen en -methode

Tweede deel: cases, zes organisaties in verandering

5. AMEV Interlloyd
6. Stichting Ons Tweede Thuis
7. Stichting Ottho Gerard Heldring
8. Rijksbehandelinrichting De Hunnerberg Jongens behandelen en de organisatie volwassen maken
9. Stichting Bollenstreek - Anders werken voor mensen met ene verstandelijke handicap
10. Alhermij

Derde deel: Vergelijking van de cases, conclusies en afsluiting

11. Vergelijking van de cases
12. Lerend veranderen met het gebruik van survey-feedback

Samenvatting
Summary

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sterke staaltjes van samenwerking