Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , , , e.a.

Perspectieven op veranderen

Gebonden Nederlands 2018 9789462762503
Voormalig top 100Totaal 28 dagen
Verkooppositie 2241Hoogste positie: 66
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Er is geen beste manier van veranderen'

Iedereen die werkt, krijgt te maken met verandering. Omgaan met veranderingen heeft daarom veel belangstelling van professionals, leidinggevenden en managers. Toch behalen veel veranderingen in organisaties niet het gewenste resultaat. Dit boek ondersteunt u met praktische inzichten over het veranderen van uw organisatie. Het helpt u met het kiezen van een doordachte veranderaanpak zodat u flexibel kunt inspelen op omgevingseisen en daarmee uw organisatie kwalificeert voor de toekomst.

In 'Perspectieven op veranderen' hebben acht smaakmakers in organisatieverandering hun inzichten gebundeld. Dit levert een rijk beeld op van dynamiek in organisaties en hoe je een aanlokkelijke koers uitzet in een dynamische omgeving. Een scala van veranderstrategieën en interventies komt aan bod. Omgaan met weerstand en creëren van draagvlak worden evenwichtig belicht. Er worden handvatten aangereikt hoe u samen met anderen succesvol kunt veranderen.

'Perspectieven op veranderen' staat onder redactie van Jaap Boonstra, hoogleraar leiderschap en organisatieverandering bij Esade Business School in Barcelona en Vienna University for Business and Economics in Wenen.

'Mensen willen best veranderen, maar niet veranderd worden'

Specificaties

ISBN13:9789462762503
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:292
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:26-4-2018
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (3)

Perspectieven op veranderen - 'Een interessant boek en prima hulpmiddel'
Edwin Tuin | 6 september 2018
Perspectieven op veranderen is opgebouwd uit bijdragen in hoofdstukken van toonaangevende Nederlandse deskundigen op dit vakgebied.
Lees verder
Perspectieven op veranderen - 'Toegankelijk boek over veranderkundige concepten'
Rudy Kor | 10 juli 2018
De 190 pagina’s van dit boek over verandermanagement zijn verdeeld over acht hoofdstukken van net zo veel auteurs die een aantal centrale thema's in verandermanagement behandelen.
Lees verder
Perspectieven op veranderen - 'Hoort thuis in de boekenkast'
Jan Hoogstra | 12 juni 2018
Na het boek Perspectieven op leiderschap heeft Jaap Boonstra nu het boek Perspectieven op veranderen samengesteld. Het bevat 8 perspectieven op veranderen die het proces van verandermanagement afdekken. Het inleidende hoofdstuk bevat de overall view op het proces en de ontwikkelingen daarin. De 7 volgende hoofdstukken betreffen uitdiepingen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
5 stemmen
5
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Perspectieven op veranderen
Kilian Bennebroek Gravenhorst 19 april 2018 Binnenkort verschijnt een nieuw boek van Jaap Boonstra over Perspectieven op veranderen. Hij stelt dat er geen beste manier van veranderen is, in weerwil van wat veel andere benaderingen ons doen geloven.

Over Jaap Boonstra

Jaap Boonstra is hoogleraar ‘Organisatiedynamiek en Leiderschap’ aan Esade Business School in Barcelona (Spanje), hoogleraar Organisatieverandering aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, en kerndocent bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB). Jaap is tevens hoogleraar ‘Internationaal leiderschap’ en voorzitter van de interfacultaire groep Internationaal Leidershap bij CEMS, The Global Alliance in Management Education. Eerder was hij als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en Rector van Sioo, Interuniversitair Centrum voor Organisatie- en Veranderkunde.    Als onafhankelijk adviseur ondersteunt Jaap maatschappelijke organisaties en wereldwijde allianties in hun ontwikkeling. Hij schreef verschillende boeken over organisatieverandering, organisatiecultuur en leiderschap, waaronder Allianties voor een Duurzame Toekomst (Boom, 2023) Veranderen als Samenspel (Boom, 2018), Perspectieven op Veranderen (Boom, 2017), Perspectieven op Leiderschap (Boom, 2017), Veranderen van Maatschappelijke organisaties (Business Contact, 2017) en Leiders in Cultuurverandering (Van Gorcum, 2014) en Verandermanagement in 28 lessen (Business Contact, 2013). Fotografie: Wiep van Apeldoorn

Andere boeken door Jaap Boonstra

Over Deanne den Hartog

Prof. Dr. Deanne den Hartog is hoogleraar Organizational Behavior bij de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam. Ze schreef enkele boeken en meerdere artikelen over inspiratie en leiderschap.

Andere boeken door Deanne den Hartog

Over Léon de Caluwé

Léon de Caluwé was sociaal psycholoog. Hij werkte als trainer en adviseur van onderwijsmanagers bij het Katholiek Pedagogisch Centrum. Daarna was hij lid van de Adviesraad Voortgezet Onderwijs, een niet-ambtelijk adviesorgaan dat de minister van Onderwijs adviseert over beleidsonderwerpen. Daarnaast werkte hij als expert regelmatig voor de OECD en voor de Raad van Europa. Na een korte periode bij de SIOO kwam hij in 1988 bij Twynstra Gudde. Hij heeft gewerkt in de adviesgroepen overheid, opleidingen, innovatiemanagement en human talent. Na 1995 was hij lid van de groep O3 (onderzoek, ontwikkeling en ondersteuning) die als denktank functioneert voor het hele bureau. Hij was senior partner en voorzitter van het vakcomité dat de R&D functie vervult binnen het bureau. Hij heeft honderden adviesopdrachten gedaan in alle denkbare sectoren. De rode draad daarin zijn vraagstukken waarbij de factor mens en verandering kernbegrippen zijn. Hij promoveerde op de opzet en effecten van grootschalige cultuurinterventie. 'Veranderen moet je leren' (1997) ontving de publieksprijs als boek van het jaar van de OOA in 1998. Sinds het voorjaar van 2000 is hij hoogleraar Advieskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar hij tevens het Centre for Research in Consultancy (CRC) leidt. Hij was docent in vele managementleergangen en opleidingen voor adviseurs en lid van de redactie van M&O. Léon de Caluwé overleed in juni 2019.

Andere boeken door Léon de Caluwé

Over Hans Vermaak

Hans Vermaak is organisatieadviseur, docent en onderzoeker en combineert in trajecten waar mogelijk alle drie deze rollen. Sinds 2011 werkt hij als zelfstandige in een netwerk van veranderaars. Hij is geassocieerd partner bij Sioo en bij Twynstra Gudde en senior research fellow bij NSOB. Hij is vooral actief rond complexe veranderopgaven, vaak met een maatschappelijk tintje. Hij promoveerde cum laude op het aanpakken van complexe vraagstukken. Hij heeft meer dan honderd publicaties op zijn naam staan over veranderkunde, systeemdenken, leerprocessen en onderzoek. Hij is bekend als auteur van ‘Plezier beleven aan taaie vraagstukken’, als coauteur van het populaire handboek ‘Leren veranderen’ en van het boek ‘Iedereen verandert – nu wij nog’. Zie voor meer informatie zijn website: hansvermaak.com

Andere boeken door Hans Vermaak

Over Henk Volberda

Prof. dr. Henk W. Volberda is hoogleraar strategisch management en innovatie aan Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam. Tevens is hij wetenschappelijk directeur van het Amsterdam Centre for Business Innovation (ACBI) en ‘expert member’ van het World Economic Forum. V Hij schreef onder meer het internationaal veelgeprezen boek 'Building the flexible firm: how to remain competitive' (Oxford University Press, 1998). Recente boeken van zijn hand zijn 'Innovatie Jij.nu', 'De nieuwe professional service firm' en 'De Winst van Purpose'.

Andere boeken door Henk Volberda

Over Rob van Es

Rob van Es is filosoof en gespecialiseerd in de samenhang van cultuur, ethiek en politiek in organisaties en professies. Hij doet daarnaar onderzoek en geeft daarin onderwijs aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij zelfstandig trainer en adviseur in het stellen van organisatiediagnoses en in het nemen van morele besluiten.

Andere boeken door Rob van Es

Over André Wierdsma

Prof. dr. André Wierdsma is emeritus hoogleraar Management en Organisatie aan Nyenrode Business Universiteit en aan China Europe International Business School (CEIBS) in Shanghai, China. Hij is auteur van onder andere de volgende boeken: Co-creatie van verandering en Lerend Organiseren (met Joop Swieringa).

Andere boeken door André Wierdsma

Over Kilian Bennebroek Gravenhorst

Dr. Kilian Bennebroek Gravenhorst is oprichter van PlusPulse en docent bij o.a. Sioo. Hij is gespecialiseerd in verandermanagement en gefascineerd door de vraag hoe leiders hun veranderambities realiseren. Als adviseur helpt hij maatschappelijke organisaties en bedrijven bij het bereiken van hun strategische doelstellingen. Als docent versterkt hij het veranderkundig handelen van professionals. Kilian doet onderzoek naar complexe veranderingen en hij publiceert over het vak. Veranderversnellers: het afkijkboek is zijn meest recente boek.

Andere boeken door Kilian Bennebroek Gravenhorst

Inhoudsopgave

Woord vooraf 13

1 Succesvol veranderen van organisaties 15
Essenties van verandermanagement
Jaap Boonstra
1.1 Introductie 16
1.2 Waarom veranderen lastig is 17
1.3 Soorten veranderingen 21
1.4 Veranderstrategieën 22
1.5 Faseren van verandering 27
1.6 De kunst van het interveniëren 31
1.7 Draagvlak en weerstand 34
1.8 Rollen van veranderprocessen 36
1.9 Leiders in verandering 37
1.10 Succesvol veranderen 41
1.11 Vooruitblik 45
Verder lezen 46

2 Diagnosticeren van organisaties 49
Het diagnose-filmmodel
Rob van Es
2.1 Introductie 50
2.2 Camerabewegingen 51
2.3 Scenario-elementen 60
2.4 Diagnosemethoden 66
Verder lezen 73

3 Naar flexibele ondernemingsvormen 75
Succesvol concurreren in de eenentwintigste eeuw
Henk W. Volberda
3.1 Introductie 76
3.2 Flexibele ondernemingen 78
3.3 Raamwerk voor flexibiliteit 80
3.4 Enkelvoudige trajecten van flexibilisering 89
3.5 Duale trajecten van flexibilisering 94
3.6 Permanente flexibiliteit 99
3.7 Flexibele organisaties van de eenentwintigste eeuw 108
Verder lezen 111

4 Veranderstrategieën 113
Vuistregels en valkuilen bij het situationeel kiezen van een aanpak
Hans Vermaak
4.1 Introductie 114
4.2 Geeldruk als veranderstrategie 118
4.3 Blauwdruk als veranderstrategie 120
4.4 Rooddruk als veranderstrategie 122
4.5 Groendruk als veranderstrategie 124
4.6 Witdruk als veranderstrategie 126
4.7 Een veranderstrategie kiezen 132
4.8 Valkuilen bij diagnose en afbakening 135
4.9 Valkuilen bij het zoeken naar de kern van het vraagstuk en de veranderstrategie 138
4.10 Valkuilen bij interventieplanning en interveniëren 145
4.11 Afsluitende opmerkingen 150
Verder lezen 153

5 Interveniëren 155
Kiezen voor specifieke interventies in een samenhangend interventieplan: wat voor interventies zijn er zoal
Léon de Caluwé
5.1 Introductie 156
5.2 Interventie en interventieplan 157
5.3 Interventies gericht op individuen, groepen en organisaties 163
5.4 Interventies geordend naar werkzame principes 168
5.5 Interventies geordend naar denkpatronen 173
5.6 Conclusie 191
Verder lezen 192

6 Draagvlak voor veranderingen creëren 193
De cruciale rol van leiderschap
Deanne den Hartog
6.1 Introductie 194
6.2 Weerstand en veranderingsbereidheid 196
6.3 Betrokkenheid en draagvlak 199
6.4 Leidinggeven en draagvlak 203
6.5 Lessen in leiderschap 210
6.6 Draagvlak en leiderschap 213
6.7 Leiderschap in context 217
6.8 Destructief leiderschap 219
6.9 De toekomst van leiderschap 221

PERSPECTIEVEN OP VERANDEREN
7 Omgaan met weerstand 225
Visies, context en tactieken
Kilian Bennebroek Gravenhorst
7.1 Introductie 226
7.2 Visies op weerstand 228
7.3 Weerstand in context plaatsen 234
7.4 Omgaan met weerstand 241
7.5 Aandacht voor verdeling van weerstand 247
7.6 Bewust invloed uitoefenen 249
7.7 Heroverwegen van eerdere keuzen 251
7.8 De persoonlijke opgave 253
Verder lezen 254

8 Co-creërend veranderen 255
Collectief leren bij veranderen als trektocht
André Wierdsma
8.1 Introductie 256
8.2 Van positioneel naar transactioneel organiseren 259
8.3 Intensiteit van verandering 261
8.4 Verzorgde reis en trektocht 265
8.5 Maakbaarheid en broosheid 267
8.6 Principiële herbezinning 270
8.7 Het betreden van de Plek der Moeite: cocreëren 276
8.8 Omgaan met onzekerheid 282
8.9 Leiderschap bij cocreërend veranderen 284
8.10 Samenvatting 286
Verder lezen 288

Over de auteurs 289

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Perspectieven op veranderen