Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Volwassen vriendschap

Hoe onze kennis over hechting je helpt om (nieuwe) vrienden te maken en te houden

Paperback Nederlands 2022 9789021428857
Verkooppositie 4622Hoogste positie: 910
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Het succes van Volwassen vriendschap is verklaarbaar. Het is een handleiding, gebaseerd op meer dan honderd wetenschappelijke onderzoeken, voor iets waar iedereen mee te maken heeft: het aangaan en onderhouden van vriendschappen. - De Volkskrant

Nieuwe vrienden maken en bestaande relaties verdiepen is op elke leeftijd mogelijk – sterker nog: het is essentieel! Ware vriendschappen spelen een grote rol bij zelfontplooiing en het streven naar een langer en gezonder leven. Eenzaamheid heeft zelfs een grotere invloed op onze levensverwachting dan eten of bewegen. Het hebben van goede vrienden helpt bovendien om depressies en burnouts te voorkomen of genezen en kan zelfs een huwelijk nieuw leven in te blazen.

In 'Volwassen vriendschap' beantwoordt Marisa Franco de belangrijke vraag hoe we nieuwe vriendschappen kunnen aangaan en bestaande verder kunnen verdiepen. Hierin stelt ze onze kennis over hechting als sleutel voor het opbouwen van blijvende vriendschappen en relaties centraal. Ook bespreekt ze ogenschijnlijke tegenstrijdigheden (als vrienden niet direct reageren op een appje betekent dat heus niet dat ze geen belangstelling meer voor je hebben), prikt ze hardnekkige mythes door (volwassen vriendschappen groeien niet organisch, maar vereisen oefening, onderhoud en inspanning) en biedt ze verhelderende inzichten over onderwerpen als emotionele bagage en conflicten.

Specificaties

ISBN13:9789021428857
Trefwoorden:vriendschap, hechting
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:336
Uitgever:Volt
Druk:1
Verschijningsdatum:1-11-2022
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Volwassen vriendschap