Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het coachvak binnenstebuiten

Een filosofisch perspectief

Paperback Nederlands 2013 9789024401901
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De opkomst van coachen wordt meestal als een vanzelfsprekendheid ervaren die past in onze tijdgeest. het lijkt niet meer weg te denken uit het dagelijks leven.

Welke plaats en functie heeft coachen binnen onze cultuur? Waarom is de reflectie over de begrippen en vooronderstellingen van het coachen zo afwezig, terwijl elke coach het belang van reflectie benadrukt? Dit leidt niet tot 'metareflectie' waarin het denken over het coachen voorwerp van reflectie wordt.

Dit boek beantwoordt deze vragen aan de hand van een kritische analyse van coaching als cultuurfilosofisch thema. Het brengt omschrijvingen van het coachen van invloedrijke auteurs en de bijbehorende kernbegrippen uit de coachingsliteratuur in kaart. Het expliciteert achterliggende morele en antropologische vooronderstellingen, waarbij het gaat om mensbeelden, begrippen, waarden en normen. Deze vooronderstellingen worden geanalyseerd met behulp van filosofische denkbeelden en geeft een aanzet voor een bijgesteld coachingsparadigma.

Specificaties

ISBN13:9789024401901
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:260
Druk:1
Verschijningsdatum:19-3-2013
Hoofdrubriek:Coaching en trainen

Expertrecensies (2)

Marjolein Boeren-Hermans | 25 juni 2013
De meeste coaches doen weinig aan zelfreflectie, brengen niet wat de maatschappij en het individu eigenlijk nodig hebben en een gedegen kritische houding ontbreekt in het gehele vakgebied. Deze stelling zou je kunnen poneren na het lezen van het boek 'Het Coachvak Binnenste Buiten' van Ronald Wolbrink.Lees verder
Margreet Noordanus | 22 mei 2013
De flaptekst van 'Het coachvak binnenstebuiten' van Ronald Wolbink, maakt duidelijk: dit is niet zomaar een boek. De inleiding maakt dat nog duidelijker en even komt de vraag op: wil ik dit wel lezen? Gelukkig besluit ik direct dat dit boek gelezen moet worden, en achteraf bleek dat een uitstekend besluit.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ronald Wolbink

Ronald Wolbink is in 2012 aan de Radboud Universiteit Nijmegen gepromoveerd op een kritische analyse van het coachvak. Hij is docent filosofie en ethiek aan Hogeschool Windesheim, waar hij onder andere betrokken is bij de minor Opleiden, Coachen en Trainen.

Andere boeken door Ronald Wolbink

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Coachen geëxpliciteerd
2. Coachingsparadigma's
3. Een verkenning van het 'zelf'
4. Foucault: de macht en het subject
5. Bauman: de morele lacune
6. Het einde van coachen?

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het coachvak binnenstebuiten