Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Aan de slag met diversiteit

Effectief communiceren met verschillende culturen

Gebonden Nederlands 2009 9789024418343
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

'Aan de slag met diversiteit' voorziet in een behoefte van beroepskrachten in de dienstverlening. Dit boek geeft een concreet handvat om beter om te gaan met culturele diversiteit.

Het boek maakt zowel de verschillen als overeenkomsten helder in denken en doen tussen mensen met een verschillende culturele achtergrond. Voor een beter contact met de ander is een nieuwe manier van denken nodig over vraagstukken op het gebied van diversiteit: het diversiteitsdenken.

Met het gebruik van het brugmodel wordt het diversiteitsdenken aan de hand van casussen uit de praktijk gedemonstreerd. Het doel is te komen tot een geslaagde cultuurbepaalde communicatie. Effectief communiceren met mensen uit verschillende culturen is het eindresultaat.

Specificaties

ISBN13:9789024418343
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:166
Druk:1
Verschijningsdatum:16-5-2009
Hoofdrubriek:Non-profit
Serie:PM-reeks

Expertrecensies (3)

Peter de Roode | 14 oktober 2009
Aandacht voor diversiteit is er altijd wel geweest, al is het maar in negatieve zin. In 'Aan de slag met diversiteit' kiest de auteur daarom voor een benadering die diversiteit niet ziet als een probleem maar als een oplossing. Daarmee neemt Azghari stelling en zet hij zich duidelijk af tegen populistische politici die van diversiteit een steeds groter probleem willen maken.Lees verder
Pierre-Ine Mattheussens | 6 augustus 2009
We leven in een multiculturele samenleving. Hoe - professioneel - om te gaan met de diversiteit staat al jaren hoog op de agenda van dienstverlenende organisaties en overheden. Professionals vragen zich af hoe zij contact kunnen maken met de ander. Zij hebben behoefte aan meer kennis van culturen om zo hun klant beter te kunnen helpen.Lees verder
Nieuwe Nederlanders
Ben Kuiken | 17 juni 2009
In het jaar 2050 is een derde van de Nederlandse bevolking van niet-Westerse afkomst. Daar moet u dus wat mee, want dat betekent dat een derde van uw klanten, medewerkers en leveranciers van huis uit een andere cultuur heeft meegekregen. In het boek Aan de slag met diversiteit geeft Youssef Azghari praktische tips.Lees verder
Alle expertrecensies (3)

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

podcast
Youssef Azghari over diversiteit
Ben Kuiken 30 juli 2009 In 2050 is een derde van de Nederlandse bevolking van niet-Nederlandse afkomst. Youssef Azghari schreef Aan de slag met diversiteit om te stimuleren dat werkgevers meer rekening houden met de culturele achtergrond van hun medewerkers en klanten. Azghari pleit voor communiceren met meer nieuwsgierigheid, respect en oprechtheid. ‘Je moet zoeken naar een goede manier om elkaar te bejegenen.’ Hij spreekt met M&L over diversiteit en zijn eigen achtergrond.
Alle interviews en artikelen (1)

Over Youssef Azghari

Drs. Youssef Azghari is opiniemaker, publicist en docent aan Avans Hogeschool. Als expert op het gebied van interculturele communicatie en diversiteit schreef hij 'Cultuurbepaalde communicatie' (2007) en 'Aan de slag met diversiteit' (2009). Recent verscheen zijn boek 'Mijn Jihad. Waarom de westerse waarden niet botsen met de islam'.

Andere boeken door Youssef Azghari

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Aandacht voor diversiteit
2. Diversiteitsdenken toepassen
3. Diversiteitsdenken in praktijk

Literatuur
Bijlagen

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Aan de slag met diversiteit