Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Diagnostische vaardigheden voor hulpverleners

Paperback Nederlands 2019 9789024424979
Verkooppositie 5709
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Het diagnostische proces is een systematische manier om tot adviezen te komen bij cliënten die problemen ervaren in hun psychisch functioneren. In Diagnostische vaardigheden voor hulpverleners staat het methodisch werken centraal, met als doel het denkproces van de hulpverlener helder te krijgen.

Het boek is vanuit de praktijk geschreven en laat zien hoe wetenschappelijke principes zoals het hypothesetoetsend onderzoek toegepast kunnen worden. Auteur Markus van Alphen beschrijft in vijftien hoofdstukken onderwerpen als de stappen van het diagnostisch proces, typen diagnosen, het adviesgesprek en testen en vragenlijsten. Het resultaat is een systematisch stappenplan van het diagnostische proces inclusief de middelen die tijdens het proces worden ingezet.

Dit boek is in begrijpelijke taal geschreven met telkens een link naar en uitleg over het vakjargon, dat een belangrijk deel uitmaakt van het instrumentarium van de hulpverlener. Door middel van een aantal casussen krijgt de student een goed beeld van hoe begrippen zich naar de praktijk vertalen.

Wat is er nieuw in deze tweede druk?
- Inhoudelijk geactualiseerd.
- Meer nadruk op de sociaal werker.
- Uitbreiding van de bijhorende website met toetsvragen, een begrippentrainer en Power-Points voor docenten.

'Diagnostische vaardigheden voor hulpverleners' is bedoeld voor studenten binnen het hoger sociaal agogisch onderwijs en voor psychosociale hulpverleners.

Specificaties

ISBN13:9789024424979
Trefwoorden:hulpverleners
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:384
Druk:2
Verschijningsdatum:8-7-2019
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Markus van Alphen

Drs. Markus van Alphen is afgestudeerd in de klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en werkt als vrijgevestigde behandelaar in een kleine e-Health praktijk gericht op de Basis-GGZ en het gebied van de praktijkondersteuner huisarts (POH-GGZ). Daarnaast is hij freelance docent (toegepaste) psychologie bij een aantal opleidingsinstituten, waarvoor hij ook vaardigheidstrainingen verzorgt. In 2014 verscheen van zijn hand bij Boom Lemma: Diagnostische vaardigheden voor psychosociale hulpverleners.

Andere boeken door Markus van Alphen

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Diagnostische vaardigheden voor hulpverleners