Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, e.a.

Inleiding in de persoonlijkheidspsychologie

Paperback Nederlands 2021 9789024429912
Verkooppositie 2808
Nog niet verschenen, verwacht op 16‑08‑2021
57,50

Samenvatting

De persoonlijkheid speelt een cruciale rol in het psychisch en lichamelijk welzijn en het functioneren van mensen. Dat maakt het onderwerp relevant voor elke (aanstaande) professional die met mensen werkt. In zeven hoofdstukken krijgt de student inzicht in allerlei aspecten van de persoonlijkheid.

Daarbij wordt antwoord gegeven op vragen als:
- Wat is persoonlijkheid en waar wordt deze door bepaald?
- Welke persoonlijkheidseigenschappen kunnen we onderscheiden?
- Hoe hangen deze eigenschappen samen met de culturele achtergrond van mensen, met hun sociale relaties, intelligentie of hun prestaties op de werkvloer?

Ook wordt aandacht besteed aan het meten van persoonlijkheid en intelligentie. Ten slotte wordt ingegaan op de wijze waarop, in begeleiding en therapie, aandacht besteed kan worden aan problemen en stoornissen die samenhangen met de persoonlijkheid.

De vele opdrachten, voorbeelden en casussen maken het mogelijk om de opgedane theoretische kennis op de praktijk toe te passen. Op de bijbehorende website zijn oefenopdrachten te vinden, informatieve video’s, begrippentrainers en links naar tests.

Deze tweede druk is grondig herzien en geactualiseerd. Ook zijn aan het eind van elk hoofdstukken meer verdiepende opdrachten opgenomen. De vele verwijzingen naar de website maken deze uitgave zeer geschikt om te gebruiken in blended onderwijs

Inleiding in de persoonlijkheidspsychologie is bestemd voor bachelor- en masteropleidingen in de sociale sector, zoals (toegepaste) psychologie, social work (maatschappelijk werk en dienstverlening, sociaal pedagogische hulpverlening) en pedagogiek.

Specificaties

ISBN13:9789024429912
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:320
Druk:2
Verschijningsdatum:16-8-2021
Hoofdrubriek:Psychologie

Over Dick Barelds

Dr. Dick Barelds is werkzaam als universitair docent aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij houdt zich bezig met onderzoek naar persoonlijkheid en relaties en met de ontwikkeling van onder andere intelligentietests en persoonlijkheidsvragenlijsten

Andere boeken door Dick Barelds

Over Pieternel Dijkstra

Dr. Pieternel Dijkstra is sociaal psycholoog en doet al jarenlang onderzoek naar sociale relaties. De inzichten die ze daarin opdoet schrijft ze op in boeken en artikelen, en verwerkt ze in workshops en trainingen. Daarnaast coacht Pieternel mensen die problemen ervaren in hun sociale relaties met anderen.

Andere boeken door Pieternel Dijkstra

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inleiding in de persoonlijkheidspsychologie