Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Professioneel reflecteren

Werkervaringen omzetten in beter handelen

Paperback Nederlands 2020 9789024434701
Verkooppositie 1532
Nog niet verschenen, verwacht op 13‑10‑2020
23,50

Samenvatting

Van een professional mag je verwachten dat hij niet alleen knowhow heeft, maar ook een verhaal bij wat hij doet. Dat hij verantwoording kan afleggen en zijn overwegingen ook met klanten kan communiceren in de vorm van voorstellen of door hardop denken. Dat vraagt om het vermogen te reflecteren. Reflecteren op de professionele keuzes die je, vaak zonder erbij stil te staan, dagelijks maakt. Dit boek laat je zien hoe je dat doet.

Professioneel reflecteren beschrijft een werkgerelateerde variant van reflecteren waarmee je als professional je werkzame opvattingen, waarden en afwegingen kunt opsporen en de invloed ervan op jouw functioneren in kaart kunt brengen. Als je in staat bent je professionele handelen expliciet te maken en te onderbouwen, kun je het vervolgens doelgericht verbeteren. Wie zorgvuldig en professioneel kan reflecteren kan groeien en blijven leren, zelfstandig en samen met anderen.

In dit boek wordt nauwkeurig uiteengezet wat reflecteren inhoudt, wat een professional eigenlijk doet als hij reflecteert en krijgt de lezer een conceptuele analyse van reflectie aangereikt. Hierbij staan steeds de professionele werkervaringen centraal. En hoe je die ervaringen kan omzetten in nog zorgvuldiger handelen.

De auteurs delen jarenlange ervaring op het gebied van coaching en supervisie. Ze geven les aan hogescholen en universiteiten of werken als (executive) coach. Hun gebundelde kennis maakt van Professioneel reflecteren een boek van onschatbare waarde voor iedere professional.

Specificaties

ISBN13:9789024434701
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:164
Druk:1
Verschijningsdatum:13-10-2020

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marcel Hoonhout

Drs. Marcel Hoonhout is van huis uit atheïstisch politiek theoloog. Hij is geregistreerd als (leer)supervisor, docent supervisiekunde en certified coach. Hij is coauteur van de boeken Professionele dilemma’s van de coach, De kick van het coachen en Van hamer tot houvast. Hij is geïnspireerd door onder andere de Solution Focus-benadering, gefascineerd door ervaringsleren en het professioneel stimuleren daarvan en is sterk betrokken bij de Amsterdamse Zwerm.

Andere boeken door Marcel Hoonhout

Over Rinus Merkies

Drs. Q.L. (Rinus) Merkies is onderzoeker en opleider op het gebied van begeleidingskunde.

Andere boeken door Rinus Merkies

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Professioneel reflecteren