Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Positieve focus in het onderwijs

Paperback Nederlands 2021 9789024436088
Nog niet verschenen, verwacht op 01‑07‑2021
29,95

Samenvatting

De positieve psychologie is een snelgroeiende wetenschappelijke stroming die inzichten biedt over hoe we het beste uit onszelf en anderen kunnen halen en optimaal kunnen functioneren. Werken vanuit een positieve focus en met een oplossingsgericht instelling zorgt voor minder burn-out bij professionals en voor meer gemotiveerde leerlingen.

Bij oplossingsgericht werken staat niet het (analyseren en reduceren van het) probleem centraal, maar de gewenste toekomst. Het stellen van oplossingsgerichte vragen vormt de kern van oplossingsgericht werken. Die vragen gaan over doelformulering, uitzonderingen, competenties en schaalvragen. Ook in het onderwijs bestaat veel belangstelling voor de positieve psychologie en het oplossingsgericht werken. Dit boek biedt een gedegen kennismaking met de theorie en toepassingen van zowel de positieve psychologie als oplossingsgericht werken.

Uniek aan dit boek:
- Naast het ‘wat’ van de positieve focus gaat het boek vooral in op het ‘hoe’.
- Praktische toepassingen om de positieve focus te vinden en vast te houden.
- Oplossingsgerichte vragen die de lezer morgen al kan inzetten.
- Voor zowel beginners als gevorderden vele handvatten.
- Tips voor optimale samenwerking met leerlingen, studenten en collega’s.

Fredrike Bannink is in Nederland dé expert op het gebied van positieve psychologie en oplossingsgericht werken. Zij is werkzaam als coach, zowel voor individuele werkgevers en werknemers als voor teams van profit- en non-profitbedrijven, het onderwijs en de overheid en heeft talloze boeken over het onderwerp geschreven, ook voor Boom.

Eva Kuiper betrokken is forensisch orthopedagoog en docent pedagogische wetenschappen UvA.

Specificaties

ISBN13:9789024436088
Trefwoorden:focus, onderwijs
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:1-7-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management

Over Fredrike Bannink

Fredrike Bannink is klinisch psycholoog en jurist. Ook is zij kinder- en jeugdpsycholoog specialist en opleider/supervisor VGCt. Zij heeft een praktijk voor therapie, training, coaching en mediation in Amsterdam. Fredrike Bannink is tevens docent postacademisch onderwijs en geeft (internationale) presentaties en incompany trainingen op het gebied van positieve/oplossingsgerichte cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, positieve psychologie, en positieve supervisie & intervisie. Daarnaast is zij onder andere redactielid van TPP: Tijdschrift voor Positieve Psychologie en van het Journal of Happiness and Well-Being.

Andere boeken door Fredrike Bannink

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Positieve focus in het onderwijs