Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

BEgrip

Werken met complexiteit voor de publieke professional

Paperback Nederlands 2021 9789024444144
Verkooppositie 2869
Nog niet verschenen, verwacht op 16‑09‑2021
29,50

Samenvatting

Met dit boek leer je complexiteit te omarmen en krijg je begrip voor de situatie waarin je je bevindt.

Meer en meer krijgen beleidsmakers, adviseurs en leidinggevenden in het publieke domein te maken met complexe opgaven. Waarbij alles met alles samenhangt, geen best practices zijn ontwikkeld en onzekerheid troef is. In dit boek bieden we praktische handvatten om met complexe opgaven aan de slag te gaan.

Zit je met je handen in het haar? Werk je aan een politiek-bestuurlijk ‘heet hangijzer’ en heb je geen idee waar te beginnen? Word je gek van de hoeveelheid partijen die zich ermee willen bemoeien en van het feit dat alles met elkaar samenhangt? Dan is dit boek voor jou.

Met dit boek leer je complexiteit te omarmen en krijg je begrip voor de situatie waarin je je bevindt. Hoe zet je de eerste stappen om vooruit te komen, hoe ga je om met de veelheid van belangen en belangstellenden en hoe geef je de politiek daarin een rol? Je krijgt in dit boek frameworks om de theorie te benutten, voorbeelden uit de praktijk, interviews met mensen uit het veld en een flinke toolbox.

Specificaties

ISBN13:9789024444144
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:16-9-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management

Over Herrie Geuzendam

Herrie Geuzendam is adviseur, ontwikkelmanager en partner bij PRCS, een bureau voor organisatie-innovatie, transformatie en leiderschap- en teamontwikkeling. Hij heeft een rijke ervaring als adviseur/partner bij KPMG, BMC en JSConsultancy en daarvoor bij meerdere overheden in de rol van directeur bedrijfsvoering.

Andere boeken door Herrie Geuzendam

Over Angela Riddering

Angela Riddering is kernteamlid van PRCS. Hiervoor heeft ze diverse functies in het hoger management van gemeenten gehad, waarbij zowel beleid als uitvoering aan de orde kwam. Ze houdt van missions impossible, waarbij veel creativiteit nodig is om tot een oplossing te komen.

Andere boeken door Angela Riddering

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        BEgrip