Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Einde discussie

Leiderschap door dialoog

Paperback Nederlands 2021 9789024446018
Nog niet verschenen, verwacht op 22‑10‑2021
23,50

Samenvatting

Hoe voer je productieve dialogen met mensen met wie je sterk van mening verschilt?

'Einde discussie' bestaat uit een oproep, een opdracht en een aanpak voor professionals die de eindeloze discussies zat zijn en meer regie willen nemen in gesprekken. De oproep is met elkaar in dialoog te gaan bij een verschil van mening. De opdracht is intenties om te zetten in acties en leiderschap te tonen in gesprekken.

De aanpak is een praktische dialoogmethode waarmee de lezer stap voor stap bekwamer wordt in het voeren van de waardevolle dialoog. De dialoogmethode in dit boek biedt inzicht en praktische handvatten om de regie te nemen in gesprekken. Het ondersteunende onlineprogramma stimuleert lezers ook daadwerkelijk werk te maken van hun dialoogvaardigheden.

Specificaties

ISBN13:9789024446018
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:22-10-2021

Over Roland de Bruijn

Roland de Bruijn (spreker, coach, onderzoeker) ontwikkelde samen met Fons Trompenaars de dialoogmethode, waarmee zij professionals leren het beste in elkaar naar boven te halen en innovatieve antwoorden te vinden om grote uitdagingen het hoofd te bieden.

Andere boeken door Roland de Bruijn

Over Fons Trompenaars

Van zijn boek Riding the Waves of Culture (1994) werden inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht en het werd vertaald in meer dan 10 talen. Daarnaast schreef hij onder andere: Seven Cultures of Capitalism, Building Cross-Cultural Competence en 21 Leaders for the 21st Century (samen met Charles Hampden Turner) en hij is hoofdauteur van de serie Business Across Cultures. In de laatste Thinkers 50, het meest prestigieuze overzicht van managementgoeroes, claimt hij de 25e positie. Manfred Kets de Vries (32e plaats in dit overzicht) en Fons zijn de enige Nederlandse managementgoeroes in dit overzicht (www.thinkers50.com). Intercultureel management is het thema waar Fons Trompenaars beroemd mee is geworden. Dat hij dat thema koos, is gezien zijn achtergrond niet heel vreemd. Zijn moeder was Frans, zijn vader Nederlands en zelf werkte hij voor Shell in negen landen. Cultuurverschillen zijn hem daarom met de paplepel ingegoten. De wereld is zijn werkterrein. Hij werkte als consultant o.a. voor Shell, BP, ICI, Philips, Heineken, TRW, Mars, Motorola, General Motors, Nike, Cable and Wireless, Unicredit, Linde en Merrill Lynch. In 1989 startte hij het Centre for International Business Studies, tegenwoordig Trompenaars Hampden-Turner Intercultural Management Consulting, een consulting- en trainingorganisatie op het gebied van internationaal management. Achterliggende gedachte van Fons Trompenaars' werk is dat hij overtuigd is van het feit dat 'de onderneming die een cultuurkloof weet te overbruggen, daar beslissend concurrentievoordeel mee kan behalen'.

Andere boeken door Fons Trompenaars

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Einde discussie