Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wie kies je om te zijn

Gesprekken en gedachten over een nieuwe tijd

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789026356001
Voormalig top 100Totaal 87 dagen
Direct te downloaden
6,49
6,49

Samenvatting

Wie kies je om te zijn? van Roek Lips is het boek voor iedereen die op zoek is naar zelfkennis, inspiratie en reflectie op de vraagstukken van onze tijd. Socrates wist het al: we hebben de echte dialoog nodig om te ontdekken wie we zijn en hoe we ons tot de wereld om ons heen verhouden. Het stellen van vragen en het gesprek daarover zijn volgens hem uitgangspunten voor een zinvol leven.

In 'Wie kies je om te zijn?' gaat Roek Lips in gesprek met meer dan honderd wetenschappers, kunstenaars, denkers en anderen – allen met een bijzondere levenservaring – op zoek naar inspiratie en houvast. De meeste mensen willen aan het einde van hun leven kunnen zeggen dat het de moeite waard is geweest. Maar wat betekent de moeite waard zijn in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is? In Wie kies je om te zijn? deelt Roek Lips de mooiste verhalen en inzichten en daagt je als lezer uit tot reflectie. Want ondanks alles wat er op je pad komt, is er altijd een moment waarin je een keuze kunt maken.

In 'Wie kies je om te zijn?' gaat Roek Lips in gesprek met Ahmed Aboutaleb, Paul de Blot, Louis van Gaal, Jan Geurtz, Bertold Gersons, Arnon Grunberg, Joke Hermsen, Reinbert de Leeuw, Irene van Lippe-Biesterfeld, Ivo van Hove, Typhoon, Paul Verhaeghe, Jan Terlouw en velen anderen.

'Een ceo die opschept over zijn vier uur slaap heeft zijn beste tijd gehad.' – Paul Verhaeghe

'Helaas, individueel deugen de meeste mensen wel, maar hoe groter de groep, hoe kleiner het deuggehalte.' – Vincent Icke

Specificaties

ISBN13:9789026356001
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:320
Druk:1
Verschijningsdatum:21-10-2021
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Wie kies je om te zijn - ‘Kan iets losmaken bij de lezer’
Paul Misdorp | 8 februari 2022
In ‘Wie kies je om te zijn’ voert Roek Lips met 53 min of meer bekende Nederlanders op het gebied van cultuur, wetenschap en politiek indringende gesprekken over het leven, wat de gesprekspartners heeft gemotiveerd en geïnspireerd. En, hoe zij ‘in hun strijd om het bestaan’ op nieuwe gedachten en inzichten zijn gekomen. 
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Roek Lips

Roek Lips (1961) is een veelzijdig persoon: journalist, schrijver, mentor, spreker, adviseur, bestuurder en film- en theatermaker. Toen in 2011 zijn achttienjarige zoon Job onverwacht overleed koos hij ervoor zijn leven een andere wending te geven. Gefascineerd door de vraag ‘wat werkelijk van waarde is’ besloot hij opgedane inzichten met zoveel mogelijk mensen te delen. Hij publiceerde onder meer 'Ben ik in Beeld' , 'Het boek Job' en 'Droom en daad'.

Andere boeken door Roek Lips

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wie kies je om te zijn