Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789027453372. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Het doel

Een proces van voortdurende verbetering

Paperback Nederlands 2014 9789000337644
1
Voormalig Nr. 1Totaal 6 dagen
EvergreenTotaal 941 dagen
Verkooppositie 753Hoogste positie: 1
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

'Het doel' heeft het managementdenken in de westerse wereld veranderd. Goldratt werd door het tijdschrift Fortune uitgeroepen tot 'goeroe van de industrie' en door Business Week tot 'genie'.

In een spannend detectiveverhaal vecht hoofdpersonage Alex Rogo voor het behoud van zijn bedrijf (en zijn huwelijk). Met hulp van Jonah, een oude vriend uit zijn studententijd, slaagt hij erin om conventionele denkwijzen aan de kant te schuiven en op een originele wijze te handelen. Elk proces blijkt beperkingen te hebben die echte groei en ontwikkeling belemmeren. Het verhaal verklaart de basisprincipes van de beperkingentheorie, de Theory of Constraints, die door Eliyahu Goldratt werd ontwikkeld.

'Het doel' is een boek vol met eyeopeners voor iedere manager die meer zicht wil krijgen op processen in zijn bedrijf.

Specificaties

ISBN13:9789000337644
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:364
Druk:35
Verschijningsdatum:15-11-2017
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (4)

recensie
Het doel
Sonja de Bruin | 10 mei 2013
Ik had Het doel van Eliyahu Goldrattal al een tijdje in huis voordat ik erin ben begonnen. En nu heb ik spijt dat ik het niet eerder heb gelezen. Het is zo'n ontzettend goed boek!
Lees verder
recensie
Het doel
José Otte | 27 juni 2011
In de vorm van een roman laat Eliyahu Goldratt ons zien hoe we processen beter kunnen laten verlopen in een industriële omgeving. 'Het doel' is Goldratts eerste boek over zijn Theory of Constrains-methode.
Lees verder
recensie
Het doel
Paul Schollaardt | 22 april 2011
'Het doel, een proces van voortdurende verbetering' is inmiddels een klassieker binnen de managementliteratuur. De Israëliër Goldratt voegde in 1986 een belangrijk inzicht toe: de 'theory of constraints'. 
Lees verder
recensie
Het doel
Peter de Roode | 23 maart 2006
'Het Doel' van Eliyahu Goldratt is het bekendste boek waarin de schrijver zijn Theory of Constraints (theorie van beperkingen) uit de doeken doet. In romanvorm wordt de lezer meegenomen in het zoekproces van de hoofdpersoon om zijn productiebedrijf van een naderende sluiting te behoeden. 
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
34 stemmen
26
6
2
0
0

Interviews en artikelen (2)

nieuws
De leiderschapsnovelle
Bertrand Weegenaar 17 mei 2021 Binnen de managementliteratuur is een kleine maar waardevolle sub-stroming: de managementnovelle. Vaak in de vorm van een parabel. De parabel is een stijlmiddel om het (management) probleem vanuit een praktijksituatie uit te leggen. Een kenmerk van deze schrijfvorm is dat de hoofdpersoon worstelt met een probleem of vraagstuk en hulp en/of advies krijgt. Meestal uit een onverwachte hoek. Hoofdpersoon wordt gespiegeld, aanvaard hulp en de wereld, het bedrijf en de hoofdpersoon zijn dankbaar. Klassieke voorbeelden zijn Het doel van Eliyahu Goldratt en De 5 frustraties van teamwork van Patrick Lencioni.
achtergrond
"Veel managementideeën zijn gewoon bullshit" - Eliyahu Goldratt 20 jaar na publicatie van Het Doel
Ben Tiggelaar 8 november 2007

Over Eliyahu Goldratt

Eliyahu Goldratt (1947-2011) is bij miljoenen lezers een begrip als wetenschapper, leermeester en managementfilosoof. Over de hele wereld passen economen, bedrijfskundigen en managers zijn gedachtegoed toe in hun eigen organisaties. Hij werd internationaal erkend als baanbreker in de ontwikkeling van nieuwe managementconcepten en –systemen.

Andere boeken door Eliyahu Goldratt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het doel