Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Arthur Docters van Leeuwen - Een spoor van vernieuwing

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9789044644722
Direct te downloaden

Samenvatting

Decennialang was Arthur Docters van Leeuwen een van de invloedrijkste ambtenaren van Den Haag. Hij gaf o.a. vorm aan de moderne rampenbestrijding, loodste de Binnenlandse Veiligheidsdienst uit de Koude Oorlog en maakte korte metten met de omstreden opsporingsmethoden van politie en justitie.

In 'Een spoor van vernieuwing' vertelt Docters van Leeuwen openhartig over zijn jeugd en zien we hoe hij als leergierige jonge ambtenaar zijn opwachting maakt om zich op te werken tot in de bovenste regionen van Den Haag.

De memoires werden opgetekend door Lars Kuipers. Docters van Leeuwen overleed op 14 augustus 2020, vlak na het voltooien van het manuscript.

Specificaties

ISBN13:9789044644722
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:440
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:8-9-2020
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Lars Kuipers: ‘De ergste vijand van je nek is je tong’
Lex van Almelo 2 november 2020 In Arthur Docters van Leeuwen – Een spoor van vernieuwing heeft journalist/tekstschrijver Lars Kuipers de openhartige memoires opgetekend van de in augustus 2020 overleden ‘krachtpatser’. Docters van Leeuwen reorganiseerde met succes het OM, maar kon zijn ontslag als OM-topman niet verkroppen. Eén van diens managementlessen: ‘Zorg goed voor de afvallers, dat is ook goed voor de blijvers.’
nieuws
Arthur Docters van Leeuwen, een carrière in dienst van de overheid
Bertrand Weegenaar 19 oktober 2020 In zijn bijna 40-jarige carrière als ambtenaar was hij de baas van eerst de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) en later van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een zeer kenmerkende en aanwezige media-persoonlijkheid.

Over Lars Kuipers

Lars Kuipers (1966) is zelfstandig tekstschrijver en schrijfcoach. Eerder schreef hij 'Op het Zand', een portret van de spreekwoordelijke Haagse kak, en 'Tijger in de tuin', over roadside attractions in Nederland.

Andere boeken door Lars Kuipers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Arthur Docters van Leeuwen - Een spoor van vernieuwing