Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Beslissen in één seconde

En wat je nog meer van een scheidsrechter kunt leren

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789044648492
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Goede én slechte beslissingen van scheidsrechters worden eerlijk, open hartig en zelfkritisch verklaard door een arbitragekenner en ervarings deskundige. De rode kaart van Zidane in zijn afscheidswedstrijd, de teleurstellende laatste WK-finale van Nederland, een corrupte Duitse scheidsrechter en een opvallend goede vrouwelijke scheidsrechter komen voorbij.

Wedstrijden worden op een originele manier bekeken en geven een verrassende blik op voetbal. Kan een scheidsrechter eigenlijk wel onafhankelijk zijn? Worden Ajax en PSV inderdaad bevoordeeld? Hoe kun je in één seconde complexe beslis singen nemen en wat doe je als je weet dat je een fout hebt gemaakt? Hoe voelt het om een speler weg te sturen, of de zondebok te zijn? Verhalen over topscheidsrechters worden afgewisseld met indringende persoonlijke ervaringen op amateurvelden.

Wie dit boek leest kijkt nooit meer op dezelfde manier naar een wedstrijd. Er wordt een brug geslagen tussen voetbal en self-learning, waarbij de regels op het veld de aanleiding vormen om iets over jezelf te leren. Het boek bevat universele thema’s als twijfel, concentratie, samenwerking en gezag. Het laat zien dat in een microwereld zoals arbitrage, met eigen wetten en ongeschreven regels, allerlei levenslessen verscholen zitten.

Specificaties

ISBN13:9789044648492
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:264
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:30-11-2021
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

Beslissen in één seconde - ‘Flinterdunne linkjes’
Arvid Buit | 30 maart 2022
Het compacte ‘Beslissen in één seconde’ van Lucas Verweij is vermakelijk en zeer vlot en prettig geschreven. Voor mensen met affiniteit voor voetbal en/of arbitrage, is veel van wat de auteur beschrijft herkenbaar. Met name de praktijkvoorbeelden ‘op het veld’ geven een mooie inkijk in de wereld van de voetbalscheidsrechter.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Lucas Verweij

Lucas Verweij is hoofd van de docentenopleiding van Artez, hoge school voor de kunsten. Sinds 2004 fluit hij voor de Duitse voetbalbond in de Kreisliga en de Bezirksliga in Berlijn en is hij assistent in de Landesliga. Hij floot daarvoor ongeveer vijf jaar voor de KNVB in district West 2 (Rotterdam en Den Haag), waar hij nu af en toe nog als verenigingsscheidsrechter fluit. Naast arbitragedeskundige is Verweij hoofd van de docentenopleiding van Artez, hogeschool voor de kunsten.

Andere boeken door Lucas Verweij

Inhoudsopgave

Woord vooraf van Björn Kuipers 7

1 Inleiding 11
2 Concentratie 22
3 Niet twijfelen 43
4 Onpartijdig zijn 63
5 Samenwerken 85
6 Alleen zijn 101
7 Leiderschap 119
8 Straf geven 131
9 Diplomatie 144
10 De onbetrouwbare geest 158
11 Liegen en verzwijgen 170
12 De var 182

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Beslissen in één seconde