Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2010 9789047012054
10
Voormalig top 10Totaal 636 dagen
Evergreen3953 dagen in de Top 100
Verkooppositie 3710Hoogste positie: 2
Direct te downloaden

Samenvatting

'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' behoeft nauwelijks nog introductie; het vormt al jarenlang en wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen.
Covey heeft met zijn zeven eigenschappen een miljoenenpubliek bereikt. Hij leert ons hoe we de kwaliteit van ons werkende leven, privé-leven en gezinsleven kunnen verbeteren. Zijn inzichten hebben duizenden mensen in staat gesteld meer plezier en zin te ervaren in hun omgang met anderen; dit heeft het werk in duizenden organisaties en bedrijven prettiger en effectiever gemaakt.
Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt steeds weer nieuwe generaties aan te spreken.

Nu in nieuwe vertaling!

Naast deze editie van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' bestaat er ook een jubileumeditie. De inhoud daarvan is hetzelfde, alleen is die uitgave gebonden en bevat het boek een leeslint. Meer informatie vindt u hier. Business Contact heeft die jubileumeditie uitgegeven ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van deze uitgeverij in 2009.

Specificaties

ISBN13:9789047012054
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:332
Druk:1
Verschijningsdatum:3-11-2011
Hoofdrubriek:Leiderschap
Jongbloed:Bestuurskunde

Expertrecensies (3)

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap
Richard Lannoye | 10 april 2018
Sedert de verschijning van The seven habits of highly effective people van Stephen Covey in 1989, vertaald in De zeven eigenschappen van effectief leiderschap, zijn de management filosofie en de wijze lessen van deze uitzonderlijke leraar alleen maar in kracht en relevantie toegenomen.Lees verder
Roy van den Anker | 20 mei 2014
In mijn studententijd kreeg ik na afloop van een eenmalig college van een Zuid-Afrikaanse docent de aanbeveling om een specifiek boek te bemachtigen van Stephen Covey: ‘De 7 eigenschappen van effectief leiderschap’. Ik had nog nooit van de auteur gehoord, maar was dusdanig onder de indruk van het college dat ik direct doorgelopen ben naar de lokale boekhandel om het boek te bemachtigen.Lees verder
Frans van Schijndel | 24 mei 2002
Stephen Covey (1933) is medeoprichter van de FranklinCovey Company (3.500 medewerkers en veel gevraagd spreker. Hij heeft de afgelopen 30 jaar veel trainingen uitgevoerd voor multinationals. Zijn wereldberoemde boek 'De 7 eigenschappen van effectief leiderschap' is interessant voor iedereen die zijn leven bewust wil vormgeven.Lees verder
Alle expertrecensies (3)

Lezersrecensies

4.4 van de 5
279 stemmen
20
13
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (10)

nieuws
Het grote werk van Dale Carnegie
Bertrand Weegenaar 26 februari 2020 Het boek How to Win Friends and Influence People is één van de oer-boeken in het zelfhelp genre. Het verscheen in 1936 en sloeg direct aan. Nog tijdens zijn leven, Dale Carnegie overleed in 1955, waren er meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht in 31 talen. De grote crisis was in 1936 bijna afgelopen, dus er was een markt voor dit soort boeken. In 1937 verscheen een toen even succesvol boek Thing and Grow Rich van Napoleon Hill.
nieuws
Hoe verder na de Covey Challenge?
Justin van Lopik 2 december 2016 Alweer drie weken geleden eindigde de Covey Challenge. 3600 deelnemers hebben zich 7 dagen lang laten inspireren en zijn de uitdaging met zichzelf aangegaan. De 7 eigenschappen zijn los van elkaar niet nieuw of innovatief. Maar de toepassing ervan, het naleven van 7 eigenschappen als gewoonte, blijft ondanks dat een uitdaging. Eigenlijk begint de échte Covey Challenge pas nu.
nieuws
Doe mee aan de online Covey Challenge
Pierre Pieterse 13 oktober 2016 Van 14 t/m 20 november 2016 organiseren Uitgeverij Business Contact en Managementboek de Covey Challenge. Doe mee en ga de uitdaging aan om de 7 eigenschappen een week lang toe te passen in jouw leven.
geboekstaafd
Geboekstaafd - De top 3 van Jan Kuipers
Nienke van Oeveren 28 januari 2016 Jan Kuipers is directeur van FranklinCovey Benelux. FranklinCovey is wereldwijd specialist op het gebied van verhogen van effectiviteit van mensen en organisaties door focus en uitvoering. Kuipers heeft veel ervaring met presenteren over en trainen op onderwerpen als effectiviteit, leiderschap en doelstellingen realiseren. Hij vertelt over zijn favoriete boeken.
nieuws
Een blauwe oceaan - Of: Hoe (het) managementboek volwassen werd
Justin van Lopik 30 december 2014 We staan aan de vooravond van 2015, het jaar waarin Managementboek haar 20-jarig bestaan viert. Waar komen we vandaan? En, belangrijker, waar gaan we naartoe? Een korte geschiedenis en vooruitblik.
geboekstaafd
Geboekstaafd: De top 3 van Eveline Jansen
Nienke van Oeveren 20 juni 2014 Eveline Jansen helpt leidinggevenden met coaching en trainingmeer kracht te halen uit hun veranderaanpak door slim gebruik te maken van de werking van het brein. Ze is eigenaar van bureau Evelutie en heeft een blog Verandertips. Haar top 3 bestaat uit de volgende boeken:
geboekstaafd
De top 3 van Jo Bos
Nienke van Oeveren 31 mei 2013 Jo Bos werkt als zelfstandig adviseur en trainer vanuit Jo Bos & Co. Hij heeft jarenlange ervaring in het leiden en begeleiden van projecten en programma’s. Vanuit de adviespraktijk werkt hij aan de professionalisering van project- en programmamanagement in veel organisaties. Daarnaast begeleidt hij leiderschapsprogramma’s en teams. 'Diepgaande verandering' van Robert Quinn is zijn nummer 1 boek.
nieuws
Waarom Covey nog steeds inspireert
Nienke van Oeveren 19 maart 2013 De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen R. Covey. Welke manager is er niet groot mee geworden? Meer dan 20 miljoen exemplaren zijn er wereldwijd van verkocht. Maar weet je nog waar het ovver gaat? Of staat het ongelezen in de boekenkast? Kom je er gewoonweg niet door heen? Tijdens de masterclass van Managementboek neemt Jan Kuipers, dé Covey-kenner van Nederland, de deelnemers in kort tijdsbestek mee in de zeven eigenschappen. Door Joke Twigt
nieuws
Een nieuwe Covey is een gebeurtenis
Hans van der Klis 14 november 2011 De bijna 80-jarige Stephen R. Covey was er zelf niet bij, maar daar maalde niemand om bij de presentatie van de Nederlandse vertaling van zijn laatste boek, Het 3de alternatief, in een voormalige kloosterkerk in Amersfoort. Onder anderen Dominique Haijtema, Ben Tiggelaar en Jan Kuipers vertelden over wat Covey voor hen betekent.

Over Stephen Covey

Stephen Covey is overleden op 16 juli 2012. Covey was directeur bij het Covey Leadership Center in Utah en hij wordt gezien als bijzondere managementauteur met verdiende goeroestatus. Natuurlijk is hij voor iedereen de auteur van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' (proactief, doelgericht, prioriteiten stellend, synergie zoekend, empathisch, winst uit diversiteit halend, en rust nemend) en zal dat vermoedelijk ook wel blijven. Niet dat Covey daarmee tekort wordt gedaan, gelet op het telkens terugkerende thema 'effective', maar wel dat een ander belangrijk thema wat ondersneeuwt. En dat is menselijkheid. Covey spreekt in dit verband van 'het derde alternatief', niet geheel toevallig ook de titel van zijn laatste boek. Niet vechten, ook niet vluchten, maar zoeken naar een gezamenlijke oplossing. En die vind je door synergie, empathie en bescheidenheid te combineren. In zijn eigen woorden: 'Bij conflicten zijn we gewend om te denken in termen van “mijn versus jouw”. Mijn team is goed, het jouwe is slecht. Wie op deze manier denkt, ziet maar twee alternatieven voor een oplossing. Maar je kunt ook kijken of er een uitkomst mogelijk is die beter is dan beide opties, en ons allebei naar een hoger plan tilt. Met zo'n derde alternatief kunnen we niet alleen problemen oplossen, maar ook de toekomst transformeren.' Waarmee succes, toch de rode draad in zijn werk, naar een hoger plan wordt getild. En wel van persoonlijk naar gemeenschappelijk niveau. Succes als resultaat van een gemeenschappelijke oplossing.

Andere boeken door Stephen Covey

Inhoudsopgave

Dankwoord

Deel 1 - Paradigma's en principes

Van binnen naar buiten
De zeven eigenschappen - Een overzicht

Deel 2 - Overwinningen op jezelf

Eigenschap 1 - Wees pro-actief
Principes van persoonlijk inzicht
Eigenschap 2 - Begin met het einde voor ogen
Principes van persoonlijk leiderschap
Eigenschap 3 - Belangrijke zaken eerst
Principes van persoonlijk management

Deel 3 - Overwinningen met de omgeving

Paradigma's van wederzijdse afhankelijkheid
Eigenschap 4 - Denk win-win
Principes van interpersoonlijk leiderschap
Eigenschap 5 - Eerst begrijpen, dan begrepen worden
Principes van empathische communicatie
Eigenschap 6 - Synergie
Principes van creatieve samenwerking

Deel 4 - Vernieuwing

Eigenschap 7 - Hou de zaag scherp
Principes van evenwichtige zelfvernieuwing

Bijlage A - Mogelijke waarnemingen die voortkomen uit verschillende centra
Bijlage B - Een kwadrant II-dag op kantoor

Nawoord van Stephen Covey
Register van problemen en mogelijke oplossingen
Register
FranklinCovey-organisatie
Verder lezen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De zeven eigenschappen van effectief leiderschap