Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De ideale ambtenaar

Inzichten voor de professional in de publieke sector

Paperback Nederlands 2022 9789047017028
Verkooppositie 2530Hoogste positie: 649
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Ronald Derks en Bas van Leeuwen beschrijven in ‘De ideale ambtenaar’ hoe de rol van ambtenaar in de afgelopen decennia enorm is veranderd. Vroeger was het voor een ambtenaar vooral belangrijk om de regels nauwgezet en rechtvaardig toe te passen. In de laatste twintig jaar van de vorige eeuw kwam daar het resultaatgerichte denken bij, en tegenwoordig wordt van ambtenaren ook verwacht dat ze voortdurend in dialoog gaan met burgers, ondernemers en belanghebbenden.

Als ambtenaar moet je inmiddels een integere bureaucraat én ondernemer én verbinder zijn. De auteurs, zelf ambtenaar, ontwikkelden een praktisch model om deze nieuwe complexe combinatierol goed in te vullen. Hun model is gebaseerd op 150 jaar kennis op het gebied van openbaar bestuur en helpt ambtenaren vandaag de dag en in de toekomst succesvol te zijn in hun werk.

'De ideale ambtenaar' bevat direct toepasbare inzichten, nuttige oefeningen en leerzame voorbeelden uit de diverse dagelijkse praktijk van het openbaar bestuur. Een waarderende benadering van het ambtenaarsvak staat hierbij centraal. Als je dit boek leest, snap je nog beter hoe terecht dit is. Met columnbijdragen van managementauteur en -adviseur Jeroen Busscher, die in zijn kenmerkende scherpe stijl zijn visie op de veranderde rol van ambtenaar en diens leidinggevende deelt.

Specificaties

ISBN13:9789047017028
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:2
Hoofdrubriek:Non-profit
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ronald Derks

Ronald Derks werkt bij de gemeente Delft als directeur Samenleving & Veiligheid. Hij is actief als trainer, spreker en adviseur. En geeft samen met Bas van Leeuwen de populaire workshop ‘De Ideale Ambtenaar’.

Andere boeken door Ronald Derks

Over Bas van Leeuwen

Bas van Leeuwen werkt als senior bestuursadviseur bij de gemeente Amsterdam. Daarnaast is hij gemeenteraadslid voor en vicefractievoorzitter van D66 in Haarlem. Bas heeft met succes de Master of City Administration bij de NSOB afgerond en is actief als trainer, spreker en adviseur. Samen met Ronald Derks geeft hij de workshop 'Op weg naar de ideale ambtenaar'.

Andere boeken door Bas van Leeuwen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De ideale ambtenaar