Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Digitale gremlins

Slimme sabotage om je te onttrekken aan de greep van de algoritmen

Paperback Nederlands 2023 9789047017103
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑02‑2023
22,99

Samenvatting

Digitale technologie heeft ons leven een stuk gemakkelijker gemaakt. Van appen tot eten bestellen tot bedenken welke serie we zullen bekijken, er is altijd wel een digitale dienst waarmee het nóg sneller, simpeler en goedkoper kan. Maar meer efficiëntie betekent ook minder ruimte voor improvisatie, voor toeval, voor humor, voor spontane interacties. Eigenlijk helpen we vooral de grote technologiebedrijven aan nog meer geld, macht en data.

Volgens technofilosoof Rens van der Vorst is het tijd om de controle terug te pakken. Hoe? Je hoeft alleen maar de digitale gremlin in jezelf wakker te kussen. Een gremlin is een mythisch wezentje met aanleg voor mechanica. Hij saboteert het systeem. Een beetje. Op een slimme manier. Een manier die leuk is, weinig moeite kost en waar je niet technisch voor hoeft te zijn.
In dit boek lees je onder meer hoe je kunt googelen, netflixen, bestellen, twitteren en sociale media kunt gebruiken als een digitale gremlin. Wil jij je beter voelen over je gebruik van digitale technologie?

Wil jij technologie waarin onze waarden centraal staan? Wil jij niet langer passief toekijken maar actie ondernemen? Sluit je dan aan bij het leger digitale gremlins. Samen pakken we de controle terug en maken we de wereld steeds een beetje beter.

Specificaties

ISBN13:9789047017103
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:15-2-2023
ISSN:

Over Rens van der Vorst

Rens van der Vorst is een technofilosoof. Iemand die het leuk vind om zijn gedachte over de impact van technologie op de mens en de maatschappij te ordenen en met anderen te delen. Daarmee is hij zeker geen Yevgeni Morozov (want dat is een held) maar helpt hij hopelijk wel om na te denken over de impact van technologie op ons leven en onze maatschappij. Rens van der Vorst werkt bij Fontys Hogescholen en Fontys gelooft er sterk in dat het onderwijs individueler en projectgerichter moet worden. Onderwijs op maat. Dat betekent ook dat de gebruikte lesmaterialen meer en meer open zullen zijn én dat zaken als duiding, filosofie & ethiek steeds belangrijker worden. Zeker als het gaat om de meest dominante ontwikkeling in onze maatschappij: technologie!

Andere boeken door Rens van der Vorst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Digitale gremlins