Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De kleine Taleb

De zwarte zwaan samengevat

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789047017455
Direct te downloaden

Samenvatting

Een zwarte zwaan, zo noemt Nassim Nicholas Taleb een onverwachte gebeurtenis die een enorme impact heeft. Denk bijvoorbeeld aan de aanslagen van 11 september 2001, de financiële crisis van 2008 en de huidige oorlog in Oekraïne. Maar hoewel de impact van zulke zwarte zwanen in onze complexe moderne wereld alleen maar groter wordt, houden we er in onze verwachtingen voor de toekomst geen rekening mee. Van nature zijn we geneigd uit te gaan van stabiliteit en voorspelbaarheid. En dat terwijl er veel winst te behalen is door kritisch naar onze voorspellingen te kijken en beter te anticiperen op het onverwachte.

Sinds Taleb in 2007 de wereld wakker schudde met zijn bestseller 'De zwarte zwaan', is de boodschap van zijn boek alleen maar actueler geworden. 'De kleine Taleb' biedt een bondige samenvatting van het opzienbarende boek en bespreekt ook kort de andere titels uit Talebs ‘Incerto-serie’ over onvoorspelbaarheid.

Specificaties

ISBN13:9789047017455
Trefwoorden:advisering, economie
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:80
Druk:1
Verschijningsdatum:20-6-2023
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Taleb in het eethuis
Hans de Witte-van Mierle | 27 juli 2023
Hans de Witte-van Mierle koos een bijzondere vorm voor deze recensie van De kleine Taleb. Een fictief tweegesprek tussen twee vrienden over deze samenvatting van het bekendste boek van Nassim Nicholas Taleb: De zwarte zwaan. In het gesprek passeert ook een aantal andere klassiekers de revue.
Lees verder
recensie
De Kleine Taleb - ‘Beter anticiperen op het onverwachte’
Rudy Kor | 20 juli 2023
Het bekendste boek van statisticus, risicoanalist en voormalig optiehandelaar Nassim Taleb is ‘De Zwarte Zwaan’. De financieel-economisch journalist Wouter van Bergen vat in ‘De Kleine Taleb’ de belangrijkste ideeën uit ‘De Zwarte Zwaan’ samen. Hij heeft daar slechts tachtig pagina’s voor nodig. Hij volgt daarbij de indeling van het originele boek van Taleb. 
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Wouter van Bergen

Wouter van Bergen is financieel-economisch journalist bij De Telegraaf. Eerder werkte hij bij Nieuws van de Dag en fem Business. Hij schreef de boeken Banken, bubbels en bonussen en met Martin Visser De kleine Piketty (ruim 22.000 exemplaren verkocht).

Andere boeken door Wouter van Bergen

Inhoudsopgave

Voorwoord 7
Samenvatting De Zwarte Zwaan 13
Proloog 15

Eerste deel: Umberto Eco’s antibibliotheek 21
Tweede deel: ons gebrek aan voorspellend vermogen 45
Derde deel: de grijze zwanen van Extremistan 63
Vierde deel: het einde 79

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kleine Taleb