Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

The Black Swan

The Impact of the Highly Improbable

Paperback Engels 2008 9780141034591
Verwachte levertijd ongeveer 6 werkdagen

Samenvatting

Ze zijn onvoorspelbaar, ze hebben een gigantische impact... en achteraf proberen we ze aannemelijk en voorspelbaar te maken.

Zwarte Zwanen zijn toevallige gebeurtenissen die ons leven bepalen, van bestsellers tot wereldrampen. Harry Potter was een Zwarte Zwaan, het internet, 11 september was er een. Zwarte Zwanen liggen ten grondslag aan bijna alle belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis, politiek, wetenschap, in zaken en privé.

Waarom herkennen we Zwarte Zwanen pas achteraf? Omdat de mens details ziet en geen algemeenheden.We richten ons op wat we al weten en vergeten keer op keer stil te staan bij wat we niet weten.We zijn geneigd om te simplificeren, verhalen te maken, in hokjes te duwen en staan niet open voor het 'onmogelijke'. We zijn blind voor toeval en daarom lopen we kansen mis.

In deze spannende internationale bestseller verklaart Nassim Nicholas Taleb alles wat we weten over wat we niet weten. Hij biedt verrassend eenvoudig inzicht in hoe u voordeel kunt behalen met Zwarte Zwanen. 'De Zwarte Zwaan' zal de manier waarop u naar de wereld kijkt veranderen. Het leert voorspellingen en advies te relativeren (en vaak te negeren), kritisch te denken en klaar te staan om snel te handelen.

Specificaties

ISBN13:9780141034591
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:4
Uitgever:Penguin Books
Druk:1

Expertrecensies (1)

Peter de Roode | 13 mei 2013
Een zeer indrukwekkend boek van een bijzondere schrijver. Na het lezen van 'The Black Swan' van Nassim Nicholas Taleb zal de lezer de wereld met andere ogen aanschouwen. Vanaf dat moment zal hij gemiddelden, curves van Gauss en incidenten anders bekijken.Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (4)

nieuws
Trends 2014
Pierre Pieterse 27 december 2013 Gepatenteerde blijvertjes onder de noemer ‘trends’ zijn ‘retro & authentiek’, vandaar dat we voor onze inventarisatie een authentieke klassieke glazen sneeuwbol (Franse vinding, circa 1800) een paar keer op zijn kop hebben gehouden waarna een hele sneeuwbui aan onmiskenbare trends naar beneden dwarrelde. We hebben de belangrijkste (management)ontwikkelingen er heel selectief dus arbitrair uitgepikt, te weten: mobiel, big data, Aandacht, balanseconomie en anders organiseren.
tussen_droom_en_daad
De wet van Trotteldrom
Ernst ten Heuvelhof 27 november 2013 Steeds meer ouders brengen hun kinderen per auto naar school. Lopen of fietsen vinden zij te onveilig voor hun kroost, vanwege, jawel, het drukke autoverkeer. Maar zo verhogen zij de onveiligheid waarover zij zich juist zorgen maken en jagen zij een volgende groep ouders met kinderen die het nog net wel veilig genoeg vonden om te lopen, ook de auto in waarmee het probleem verder verergert. Enzovoort enzovoort. De negatieve spiraal lijkt onstuitbaar.
nieuws
Taleb: Dobelli heeft stukken van me overgeschreven
Ger Post 20 september 2013 ‘Ok, ok, ik gooi de feiten in het publieke domein. Jullie, vrienden, zijn de juryleden.’ Bij deze woorden op zijn Facebook-pagina zette auteur Nassim Nicholas Taleb (Antifragile) een link naar een artikel op zijn website waarin hij Rolf Dobelli (De kunst van het heldere denken) beschuldigt van plagiaat.
geboekstaafd
De top 3 van Aty Boers
Nienke van Oeveren 7 juni 2013 Aty Boers is als organisatiedeskundige al twintig jaar betrokken bij grote verandertrajecten op het raakvlak van business en ICT. Sinds 2011 is zij partner bij Valuebridge. Ook is ze bestuurslid van het BPMforum Nederland. Zij is medeauteur van de Coachingskalender en schrijft veel over de menselijke factor in procesmanagement. Wat leest zij zoal?

Over Nassim Nicholas Taleb

Na een carrière op Wall Street als succesvol handelaar, doet Nassim Nicholas Taleb het nu rustiger aan als filosoof, flaneur, essayist en distinguished professor aan New York University. Van hem verschenen tevens bij Nieuwezijds 'Het bed van Procrustes' en 'Misleid door toeval'.

Andere boeken door Nassim Nicholas Taleb

Inhoudsopgave

Prologue

Part I - Umberto Eco's Antilibrary, or how we seek validation
1 The Apprenticeship of an Empirical Skeptic
2 Yevgenia's Black Swan
3 The Speculator and the Prostitute
4 One Thousand and One Days, or How Not to Be a Sucker
5 Confirmation Shmonfirmation!
6 The Narrative Fallacy
7 Living in the Antechamber of Hope
8 Giacomo Casanova's Unfailing Luck: The Problem of Silent Evidence
9 The Ludic Fallacy, or The Uncertainty of the Nerd

Part II: We Just Can't Predict
10 The Scandal of Prediction
11 How to Look for Bird Poop
12 Epistemocracy, a Dream
13 Appelles the Painter, or What Do You Do if You Cannot Predict?

Part III: Those Gray Swans Extremistan
14 From Mediocristan to Extremistan, and Back
15 The Bell Curve, That Great Intellectual Fraud
16 The Aesthetics of Randomness
17 Locke's Madmen, or Bell Curves in the Wrong Places
18 The Uncertainty of The Phony
19 Half and Half, or How to Get Even with the Black Swan

Epilogue: Yevgenia's White Swan
Acknowledgements
Glossary
Notes
Bibliography
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        The Black Swan