Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

99 problemen en L&D is er (g)een van

Gebonden Nederlands 2021 9789048640997
Verkooppositie 4423Hoogste positie: 770
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De wondere wereld die leren en ontwikkelen is, heeft de voorbije tijd vele veranderingen gekend, en best ook wel pittige stormen doorstaan. Maar net dat maakt L&D zo uitermate fascinerend: de uitdagingen zijn er altijd gigantisch.

De rol van L&D-professional is daarom zelden zo boeiend geweest als vandaag. Maar hoe begin je eraan? Hoe scheid je het kaf van het koren? Hoe houd je je staande te midden al die veranderingen? Hoe zorg je ervoor dat je inspanningen resultaat opleveren?

Dat is het uitgangspunt van dit boek. Geen al te grote theorieën, geen bombastisch geschreven stuk, maar heel wat concrete en laagdrempelige tips, ideeën en bedenkingen, recht uit een L&D-hart. Het boek probeert een houvast te bieden met naast heel wat woorden op papier ook een website met evenveel opdrachten. 99 om correct te zijn: 99 problemen en uitdagingen waar elke L&D’er vroeg of laat mee geconfronteerd wordt. Net dat maakt dit boek zo praktisch: het kan altijd wel eens van pas komen. Misschien vandaag of morgen niet, maar overmorgen ongetwijfeld wel.

Of het nu gaat om leerplatformen, mythes en trends, je rol als L&D-professional, de wetenschap van leren … de meest courante en actuele thema’s komen ergens wel aan bod.

Het is een boek van L&D-professionals, voor L&D-professionals.

Specificaties

ISBN13:9789048640997
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:272
Druk:1
Verschijningsdatum:15-4-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
99 problemen en L&D is er (g)een van
Mathias Vermeulen 3 mei 2021 Het was ergens midden februari 2006 toen ik in kranten en op websites op zoek was naar vacatures. Ik had er net mijn eerste job op zitten in een uitgeverij van stripverhalen, maar door financiële perikelen daar had ik er net mijn ontslag gegeven.

Over Mathias Vermeulen

Mathias Vermeulen heeft intussen al meer dan vijftien jaar ervaring in de wereld van leren en ontwikkelen, in uiteenlopende rollen: als verkoper van trainingen, als interne L&D-businesspartner, als zaakvoerder van een klein bedrijfje en als co-founder van een EdTech-start-up. Vanuit die verschillende insteken heeft hij zich de voorbije jaren hoofdzakelijk gespecialiseerd in de kruising van leren en technologie en probeert hij in die hoedanigheid in binnen- en buitenland zijn ideeën en mening te verspreiden. En dat die mening best wel geapprecieerd wordt, blijkt uit de vele spreekopdrachten die hij sinds 2013 heeft mogen doen. Daarnaast is Mathias ook bestuurslid van VOV Lerend Netwerk, de grootste L&D-community in België en treedt hij op als gastdocent bij onder andere VIVES en Brugge Business School.

Andere boeken door Mathias Vermeulen

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. De basis van de L&D-professional
2. Vooroordelen binnen de wondere wereld van L&D
3. Te vermijden mythes en begrippen
4. Denkfouten die ons L&D-beleid kunnen beïnvloeden
5. De wetenschap van leren
6. Praktische frameworks en modellen
7. Concrete ontwikkeltips
8. Leerplatformen
9. Technologie en leren
10. De L&D-mindset
11. Kleine ideeën met grote impact
12. Creëren van waarde
13. De basis van de L&D-professional (bis)
14. Moeilijke woorden, jargon en afkortingen
15. Alles wat ik gelezen en gebruikt heb

Dankwoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        99 problemen en L&D is er (g)een van