De bijbel van de Italiaanse keuken
Gebonden Nederlands 2019 1e druk 9789048844906Samenvatting
DE BIJBEL VAN DE ITALIAANSE KEUKEN IS HÉT NASLAGWERK VOOR WIE ALLE GEHEIMEN VAN DE ITALIAANSE KEUKEN WIL LEREN KENNEN.
In 'De bijbel van de Italiaanse keuken' laten Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti - van restaurant Toscanini in Amsterdam - de oneindige mogelijkheden van de Italiaanse keuken zien. Aan de hand van duidelijke aanwijzingen, stap-voor-stapfotografie en uitleg van basisingrediënten, culinaire begrippen en technieken, leer je alles over het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten.
Maak een reis door Italië met recepten uit elke regio: serveer bijvoorbeeld de welbekende pasta alla puttanesca uit Campania, bereid de lekkerste saltimbocca alla Romana, proef de cotechino uit Emilia-Romagna, maak Venetiaanse risi e bisi en reis af naar Liguria voor de klassieke torta pasqualina. Kortom, 'De bijbel van de Italiaanse keuken' is voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok een verrassend en leerzaam naslagwerk.
- MEER DAN 200 RECEPTEN UIT DE ITALIAANSE KEUKEN
- ZOWEL KLASSIEKE ALS MODERNE RECEPTUUR
- ALLE REGIO'S KOMEN AAN BOD
- HELDERE HOW-TO'S VAN BASISTECHNIEKEN
- DUIDELIJKE UITLEG VAN ONMISBAAR KEUKENGEREI
Trefwoorden
italiaanse keuken recepten koken regionale keuken naslagwerk pasta culinaire technieken mediterrane keuken keukengerei italiaanse cultuur ingrediënten culinaire geschiedenis thuiskoken basisrecepten risotto dolci pizza antipasti zabaione sicilia toscana piemonte ossobuco focaccia bagna cauda liguria saltimbocca emilia-romagna campania veneto
Trefwoorden
Specificaties
Lezersrecensies
Inhoudsopgave
U kunt van deze inhoudsopgave een PDF downloaden
HOE GEBRUIK IK DIT BOEK 11
KORTE GESCHIEDENIS VAN DE ITALIAANSE KEUKEN 12
ITALIAANSE BEGRIPPEN
EN TECHNIEKEN 14
INGREDIËNTEN 17
KOOKTECHNIEKEN 24
KEUKENGEREI 26
HOW-TO’S 37
BASISRECEPTEN 57
PIEMONTE/VALLE D’AOSTA 73
LOMBARDIA/TRENTINO-ALTO ADIGE 111
FRIULI-VENEZIA GIULIA/VENETO 145
LIGURIA 173
EMILIA-ROMAGNA 209
TOSCANA 249
UMBRIA/MARCHE 287
LAZIO/ABRUZZO-MOLISE 315
CAMPANIA 363
PUGLIA/BASILICATA/CALABRIA 395
SARDEGNA/SICILIA 435
DANKWOORD 485
RECEPTENREGISTER 488
INGREDIËNTENINDEX 492
Vaak samen gekocht
Anderen die dit boek kochten, kochten ook
Rubrieken
- advisering
- algemeen management
- coaching en trainen
- communicatie en media
- economie
- financieel management
- inkoop en logistiek
- internet en social media
- it-management / ict
- juridisch
- leiderschap
- marketing
- mens en maatschappij
- non-profit
- ondernemen
- organisatiekunde
- personal finance
- personeelsmanagement
- persoonlijke effectiviteit
- projectmanagement
- psychologie
- reclame en verkoop
- strategisch management
- verandermanagement
- werk en loopbaan