Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het maandagmorgengevoel

Een troostboek voor werkenden

Gebonden Nederlands 2004 9789055943661
10
Voormalig top 10Totaal 47 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Ook zo'n last van de maandagmorgen? Van dat knagende gevoel dat u weer naar uw werk moet? Of begint het bij u al op zondagmorgen zoals bij veel andere werknemers? Er zijn zelfs mensen die van dit gevoel de hele week last hebben! Joep Schrijvers schokte de managementwereld met zijn boek 'Hoe word ik een rat?' waar inmiddels meer dan 100000 exemplaren van zijn verkocht, ongekend voor een managementboek.

In 'Het maandagmorgengevoel' vertelt Schrijvers onomwonden zoals we dat van hem gewend zijn, alles over dit maandagmorgengevoel. Welke vier emoties eraan ten grondslag liggen (verdriet, angst, walging en toorn), hoelang het duurt en hoe het uitmondt in de onvermijdelijke versuffing. Het maandagmorgengevoel staat voor het moderne onbehagen in het werk.

Op hilarische wijze wijst hij met de vinger naar de bazen en collega's, hoe zij in onze hoofden spoken en dit maandagmorgengevoel veroorzaken: de bullebakken, de jaloerse krengen, de machomannen, de kleffe chefs, de veranderaars. Schrijvers laat zien dat we vooral last hebben van het driftleven van onze bazen en collega's, van hun doorgeschoten driften om status en geld te bemachtigen, met iedereen intiem te worden, voortdurend te reorganiseren en hun stoel of afdeling te verdedigen.

Of u wat kunt doen aan het maandagmorgengevoel? Joep Schrijvers heeft een grote afkeer van modieuze prietpraat en eenvoudige recepten. In dit boek keert hij zich tegen doeners (de wij-gaan-ervoor types), de nieuwe bureaucraten (terug naar de bedrijfskleding) en spirituele managers ('Ik ben in het Zijn'). Wij kunnen het maandagmorgengevoel maar beter aanvaarden, vindt hij. Hoe dan? Door er meer de kantjes van af te lopen en te lanterfanten.

Met tekeningen van Peter van Straaten.

Specificaties

ISBN13:9789055943661
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:152
Uitgever:Scriptum
Druk:0
Verschijningsdatum:13-10-2004
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (1)

recensie
Het maandagmorgengevoel
Harold Janssen | 18 oktober 2004
Werken is walgingwekkend. Arbeid sucks. 't Is klote. Van De Bok. Die overgang van het weekend naar de werkweek doet je kokhalzen, laat je zwetend tollen in je bed, wakkert sluimerende moordgevoelens aan, verdrinkt je in een tomeloos verdriet. Dat maandagmorgengevoel. Elke werkdag weer.
En dat zal 't altijd blijven. Accepteer 't nou maar. Niks fun. Niks community. Niks Zelfverwerkelijking. Al die Voorspoedkundigen en andere beunhazen die met hun praatjes business schools en universiteiten bevolken, maken het alleen maar erger. Mensen van vlees en bloed zullen nu eenmaal altijd met walging reageren op al die graftak-collega's en braakbazen in al die treurbedrijven. Alleen sukkels hebben er geen last van. Aanvaard uw lot. Achter de aanvaarding ligt de troost.
Lees verder

Lezersrecensies

3.0 van de 5
12 stemmen
3
1
4
1
3

Over Joep Schrijvers

Joep Schrijvers doet onderzoek naar westerse advies- en lesboeken voor vorsten, bestuurders en managers van Homerus tot Covey. Hij is schrijver van succesvolle, kritische boeken en artikelen over management, mens en maatschappij.

Andere boeken door Joep Schrijvers

Inhoudsopgave

1 Het maandagmorgengevoel

- In een slaapkamer
- Lijdingen
- Gezichten van onbehagen
- Het begin van de ellende
- Stadia in het maandagmorgengevoel
- Oordelen over maandagmorgenlijders
- De eerste uren op kantoor
- Klijn's lied

2 Droefzaken

- Graftak collega's
- Braakbazen
- Treurbedrijven

3 Potsierlijke theorieën

- Doen!
- Het bedrijf is een humanisme
- Spiritualiteit
- Terugkeer van bureaucratie

4 Meer drift-ergonomie

- Vier driften
- Organisatorische drift-ergonomie

5 Tussen vlees en organisatie
- Onbehagen in de organisatie
- Aanvaarding en troost

Epiloog
Geraadpleegde literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het maandagmorgengevoel