Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Persoonlijke ontwikkeling

Worden wie je écht bent

Paperback Nederlands 2015 9789055949687
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 439Hoogste positie: 17
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Hoe kun je helemaal jezelf worden? Want dat is wat de meeste mensen willen: worden wie je écht bent. De wereld helpt ons niet, met al haar verwachtingen omtrent wie we zouden moeten zijn, in werk en privé. Jezelf zijn is iets wat je zelf moet doen. Hoe dan? Daarover gaat dit boek.

Het begrip persoonlijke ont-wikkeling geeft precies aan wat het is: het afwikkelen van het omhulsel, je ‘niet-echte ik’, zodat je ‘echte ik’ weer zichtbaar wordt. Dat ‘echte ik’ blijkt - steeds weer - een uniek, inspirerend, kwetsbaar maar ook krachtig, en vooral authentiek persoon te zijn. Dit boek laat zien, hoe je je persoonlijk kunt ontwikkelen, en wat dat je oplevert. Het is geschreven voor mensen die zich verder willen ontwikkelen, én voor hen, die anderen daarin bijstaan.

De auteur illustreert zijn betoog met metaforen, echte verhalen en praktische voorbeelden van mensen die hij begeleidde in zijn werk als psycholoog, coach en trainer. Zijn belangrijkste stelling: in de steeds kunstmatiger wordende wereld van nu is er een grote behoefte aan echte mensen, die de menselijkheid terugbrengen in hun werk, en in de wijdere wereld.

Godfried IJsseling (1963) is senior trainer en coach, sinds 1998 verbonden aan de Baak, Management Centrum VNO-NCW.

Overige links Godfried IJsseling: Godfried IJsseling

Specificaties

ISBN13:9789055949687
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:138
Uitgever:Scriptum
Druk:3
Verschijningsdatum:11-2-2015

Expertrecensies (1)

Jasje uit voor persoonlijke ontwikkeling
Ronald Buitenhuis | 24 december 2008
De achterflaptekst van het boek Persoonlijke ontwikkeling schrijft: ‘Voor veel professionals van nu is het niet langer toereikend zich uitsluitend vakinhoudelijk te ontplooien. We willen ons ook als persoon ontwikkelen, zodat we onze eigen ‘ik’ in kunnen zetten in de professionele rol. Of in woorden van de auteur Godfried IJsseling: ‘Doe je jas uit.’
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
8 stemmen
6
1
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

podcast
Godfried IJsseling over persoonlijke ontwikkeling
Ronald Buitenhuis 9 december 2008 Veel mensen zijn bezig met hun Persoonlijke ontwikkeling. Om hen daarbij te helpen, schreef Godfried Ijsseling het boek Persoonlijke ontwikkeling. Een van de kernwoorden bij persoonlijke ontwikkeling is authenticiteit. Boekcover vroeg IJsseling waarom een professional of leidinggevende uit zijn rol moet komen en moet werken aan zijn authenciteit. Ook vroeg Boekcover wat persoonlijke ontwikkeling oplevert, in harde euro’s dan wel te verstaan.

Over Godfried IJsseling

Godfried IJsseling is psycholoog en senior trainer / coach bij de Baak. Hij werkt met leiders en professionals in organisaties rond thema's als persoonlijk leiderschap, authenticiteit, en persoonlijke ontwikkeling. Zijn werk is steeds gericht op de menskant van de organisatie, vanuit de overtuiging dat de ontwikkeling van een gezonde organisatie bij de mens begint. Zo begeleidt hij teams en individuen met als doel productieve, gezonde en inspirerende organisaties te vormen, waarin medewerkers naast 'brood op de plank' ook geluk vinden. In zijn eerste boek 'Persoonlijke ontwikkeling' richt hij zich op de ontwikkeling van authenticiteit in werk. In zijn tweede boek 'Weg van de eenvoud' vertelt hij hoe organisaties juist door persoonlijke ontwikkeling eenvoudiger, 'leefbaarder' en effectiever kunnen worden. In zijn meest recente boek ‘De zelfbewuste leider’ ontrafelt IJsseling het onderwerp zelfbewustzijn - wat het is, hoe je zelfbewuster kunt worden, en de valkuilen die je daarbij tegenkomt. Hij treedt veelvuldig op als spreker en workshopleider over zijn boeken.

Andere boeken door Godfried IJsseling

Inhoudsopgave

Inleiding
Hoe dit boek bedoeld is

1. Wakker worden
2. Iemand worden
3. De rode draad herkennen
4. Contact maken en grenzen bewaken
5. Leren waarnemen
6. In beweging blijven
7. Anderen begeleiden in hun ontwikkeling

Nawoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Persoonlijke ontwikkeling