Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis

Paperback Nederlands 2010 9789057123085
Verkooppositie 19525 dagen in de top 100
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Schematherapie kan bij meer dan de helft van de patiënten met een borderline-persoonlijkheidsstoornis resulteren in genezing en in tweederde van de gevallen is er sprake van klinisch relevante verbetering. Bovendien is deze behandelwijze kosteneffectief ten opzichte van andere therapeutische methoden.
De auteurs vergelijken schematherapie met blind simultaan schaken: de therapeut moet vanuit een actieve opstelling een veelheid van factoren tegelijkertijd �doorhebben� en bewerken. Dit boek biedt een praktische beschrijving van de bps in termen van schemamodi en van een groot aantal technieken dat verandering mogelijk maakt. Centraal daarbij staat �limited reparenting�. Een goede therapeutische relatie is echter niet voldoende en daarom worden zowel experiëntiële, cognitieve als gedragsmatige technieken beschreven, die zijn afgestemd op de behandeling van een bps-patiënt.
Schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis is de opvolger van Schemagerichte cognitieve therapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis. Het boek is uitgebreid op het gebied van experiëntiële technieken en er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd over de toepassing van schematherapie in groepen, bij (echt)paren en in andere settingen.
Arnoud Arntz is hoogleraar klinische psychologie en experimentele psychopathologie aan de Universiteit Maastricht en psychotherapeut bij de riagg Maastricht.
Hannie van Genderen is klinisch psychologe, psychotherapeute en supervisor van de vgct en werkzaam bij de riagg Maastricht. Zij doceert cognitieve gedragstherapie, de laatste jaren met name in de schematherapie.

Specificaties

ISBN13:9789057123085
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:262
Druk:1
Verschijningsdatum:8-6-2010
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis