Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Wilskracht

De herontdekking van de grootste kracht van de mens

Paperback Nederlands 2012 9789057123474
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Wat is er nodig om de verleidingen van het moderne leven te weerstaan, productiever te worden, beter te presteren op school en op het werk, verstandiger keuzes te maken en minder stress te ervaren?

Voor een succesvol en gelukkig leven zijn twee eigenschappen van belang: intelligentie en zelfbeheersing. Aan uw intelligentie valt niet veel te verbeteren, aan uw zelfbeheersing des te meer. Zelfbeheersing vereist wilskracht. Baumeister en zijn medewerkers toonden aan dat wilskracht werkt als spierkracht: beide kunnen door oefening worden versterkt en beide nemen af bij overbelasting.

Dit boek bespreekt baanbrekend psychologisch onderzoek en inspirerende voorbeelden uit de literatuur en de media. Het laat zien dat zelfbeheersing een fundamentele menselijke eigenschap is, een onmisbaar ingrediënt van vrijwel elk aspect van onze samenleving - of het nu gaat om moraal, uitzonderlijke prestaties, zakelijke beslissingen, partnerkeuze, lijnen of ons uitgavenpatroon.

'Barst van de intrigerende voorbeelden.' - nrc.next

'Een goed getimed en hoogst interessant boek.' - NRC Handelsblad

Specificaties

ISBN13:9789057123474
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:294
Druk:1
Verschijningsdatum:22-5-2012
ISSN:

Expertrecensies (1)

Wilskracht
Roelke Posthumus | 21 juni 2012
De invloedrijke Amerikaanse sociaal psycholoog Roy Baumeister en de wetenschapsjournalist John Tierney van de New York Times hebben met 'Wilskracht' een belangrijk en toegankelijk boek geschreven dat een tegenwicht vormt voor de al te gretige manier waarmee het bestaan van 'de vrije wil' tegenwoordig door sommige neuro-wetenschappers en filosofen op de schroothoop geworpen wordt. Of het nu om het bereiken van persoonlijke, professionele of maatschappelijke doelen gaat, altijd blijkt wilskracht minstens zo belangrijk als gezond verstand. Dat vermoedde u misschien al. Het goede nieuws in dit boek is echter dat we onze wilskracht kunnen oefenen, zo onze zelfbeheersing kunnen verbeteren en echte doorzetters kunnen worden.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (5)

column
Zeven nuanceringen bij klassieke bevindingen in de psychologie
Ger Post 11 juli 2017 Veel klassieke bevindingen in de psychologie zijn gebrekkiger dan ze gepresenteerd worden in non-fictieboeken. Met het onderstaande lijstje nuanceringen bij de hand voorkom je dat je wordt misleid.
nieuws
Routine als de weg naar wilskracht
Ger Post 6 juli 2015 Een succesvolle weg naar Wilskracht – en succes – is het creëren van slimme routines. ‘Ik denk dat het effectiever is routines op te bouwen waardoor je die wilskracht niet hoeft aan te spreken.’ Aldus Roy Baumeister. Wilskracht geldt als de sleutel tot succes – of iemand nu een carrière najaagt als verkoper of manager. Vandaar dat het een van de meest onderzochte concepten is in de psychologie – de teller staat inmiddels op ruim 10.000 publicaties met wilskracht als onderwerp. And counting.
nieuws
Zeven tips voor meer zelfregulatie
Ger Post 21 mei 2015 Zelfregulatie is het woord van 2015. Volgens recente titels ligt het aan de basis van zo’n beetje alles dat nodig is voor een goede carrière. Maar hoe maak je energie vrij voor zelfregulatie?
interview
Roy Baumeister: ‘Zelfbeheersing is de sleutel tot succes’
Ger Post 17 november 2014 Zelfbeheersing is als een spier, stelt Roy Baumeister in het boek Wilskracht (‘De herontdekking van de grootste kracht van de mens’). En het heeft zin die spier te trainen: ‘Op het werk worden managers die hoog scoren op zelfbeheersing door zowel hun ondergeschikten als medemanagers gunstiger beoordeeld.’
nieuws
Wilskracht
Ger Post 26 maart 2013 Het is een klassiek experiment: vierjarigen krijgen een snoepje, waarna de onderzoeker ze vertelt dat als ze vijftien minuten kunnen wachten met eten, ze nog een tweede snoepje krijgen. Hoe langer de kinderen die oog-in-oog met de verleiding kunnen wachten, des te groter is hun kans op een succesvolle carrière.

Over Roy Baumeister

Roy F. Baumeister is hoogleraar sociale psychologie aan Florida State University en bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam. (Auteursfoto - Florida State University)

Andere boeken door Roy Baumeister

Over John Tierney

John Tierney is wetenschapsjournalist bij The New York Times (Auteursfoto - Fred Conrad)

Andere boeken door John Tierney

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Is wilskracht meer dan alleen een metafoor?
2. Waar komt de kracht in wilskracht vandaan?
3. Een korte geschiedenis van de to-do lijst, van God tot Drew Carey
4. Beslissingsmoeheid
5. Waar is al het geld gebleven? Vraag het je 'quantified self'
6. Kan wilskracht versterkt worden? (Liefst zonder al te veel pijn en moeite)
7. Jezelf te slim af zijn in het hart der duisternis
8. Heeft een hogere macht Eric Clapton en Mary Karr van
de drank afgeholpen?
9. Sterke kinderen opvoeden: zelfwaardering of zelfbeheersing
10. Afvallen, de moeder aller uitdagingen

Conclusie De toekomst van wilskracht: 'more gain, less strain' (zo lang je maar niet alles blijft uitstellen)

Dankwoord
Noten
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wilskracht